Szerző: 112Press 2020. május 31.

TEK-es bevetés Szombathelyen - Robbantással fenyegetőző, kábult férfit fogtak el

Családi problémák miatt akart végezni magával egy férfi, de előtte a belvárosi társasházat is fel akarta robbantani, legalábbis elmondása alapján.

 
Számos rémhír látott napvilágot az esti TEK-es akcióval kapcsolatban. Túszejtés, csecsemőgyilkosság, fegyveres rabló elfogása stb. Ezek egyike sem fedi a valóságot.
 
t2a
 
Információnk szerint egy 40-es éveiben lévő férfi kapott kompromittáló felvételt egy hozzátartozójáról és emiatt kezdett őrjöngeni.
 
t3aa
 
Közeli ismerősétől tudjuk, hogy a férfi állítása szerint egy doboz nyugtatót, szorongásoldót, receptre felírt R***ilt vett be, majd alkoholt ivott rá. (Azt, hogy ez meg is történt-e, nem tudjuk.)  A büntetett előéletű férfi feltehetőleg már bódult állapotban telefonálgatott és kilátásba helyezte, hogy a halála előtt felrobbantja a Nádasdy Ferenc utca és Szelestey László utca sarkán álló épületet.
 
t4a
 
Az utcában az is elterjedt, hogy már meg is nyitotta a gázcsapot, de erre vonatkozóan nincs olyan információnk, hogy ezt valóban megtette volna. A szolgáltatók emberei is a helyszínen voltak és megtették a kellő óvintézkedést, hogy a férfi terve ne sikerülhessen.
 
t2aa
 
Az utcában golyóálló mellényt viselő rendőrök álltak, majd megérkezett a TEK is nyolc járművel. Az alakulat felkészült arra, hogy a földszinti ablakon hatoljon be, de erre végül nem került sor. A rendőrök előtte elküldték az utcában összeverődött népes nézősereget.
 
t6aa
 
Információnk szerint végül az ajtót törték rá a férfire, akit kb. 20 perccel később hoztak ki. Addig azonban a területre visszaengedett környéken lakók véresebbnél véresebb történeteket meséltek, mi történik éppen a férfi lakásában. Előkerült az aktuális amerikai történet is. "Biztos rendőrök térdelnek a nyakán!" - jegyezte meg egy asszony.
 
t1
 

Az elfogott férfi  a saját lábán, hátracsavart kézzel jött ki az épület főbejáratán és rendőrautóval szállították el a helyszínről, így egyáltalán nem biztos, hogy bevett egy doboz gyógyszert.

 
t4aa
 
Több olvasónk is kérdezte, hogy ha ott voltunk a helyszínen, akkor miért nem indítottunk élő közvetítést? A válasz egyszerű és már több alkalommal is megírtuk. Folyamatban lévő akcióról soha nem tudósítunk az akció ideje alatt, hiszen az elkövető ugyanúgy láthatja, mint bárki más, ez pedig veszélyeztetheti a beavatkozás sikerét, vagy akár olyan lépésre szánhatja el magát az elfogandó személy, ami semmiképpen sem szerencsés. Bízunk olvasóink megértésében ezzel kapcsolatban.
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.