2017. augusztus 12.

Tájékozódási pontként szolgáló fa teteje szakadt egy családi házra Táplánszentkereszten

A csütörtökön éjjel lecsapó viharban törtek le annak a fának az ágai, amit évtizedek óta tájékozódási pontként tartottak számon, a rendkívüli magassága miatt. A fadarabok egy táplánszentkereszti családi ház tetején landoltak.

A ház tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy otthon voltak, amikor kitört a szélvihar. Korábban is estek már le gallyak, de komolyabb kárt eddig nem okoztak.

Táplánszentkereszt, Park utca

Az ágak leszakadása nagy robajjal járt, egyből gondolták, hogy a fáról esett valami a tetőre. A család nyugodt maradt és hátrébb mentek a ház hátsó részébe, ahová úgy gondolták, hogy nem ér el a fa. Miután elült a vihar, a családfő kimászott egy ablakon és előre ment megnézni mi történ pontosan. A fa teteje letört és a tetőre zuhant, a nappalijuk fölött. Egy ág be is hatolt a nappaliba. A tulajdonos elmondta, hogy korábban már szerették volna kivágni a fát, de nem javasolták nekik, mivel tájékozódási pontként szolgált.

Táplánszentkereszt, Park utca

A tető megrongálódásán kívül más kár nem keletkezett, az elektromos vezetékek nem szakadtak el és a kémények sem sérültek meg. A házigazda hozzátette, hogy a napokban sokat emlegették a tetőt készítő ács nevét, hiszen jó munkát végzett, jól bírták a gerendák a terhelést. Az eset során senki sem sérült meg.

Táplánszentkereszt, Park utca

A házról az ágakat a szombathelyi hivatásos és a tápláni önkéntes tűzoltók távolították el szombaton, a kora délutáni órákban.

Táplánszentkereszt, Park utca

A ház és a még ép fa a Google Maps fotóján:

Screenshot - 2017.08.12. , 16_22_32

Tájékozódási pontként szolgáló fa teteje szakadt egy családi házra
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.