2013. október 29.

Tehervagonon ért áramütés egy pecöli fiút (Frissítve!)

A győri kórházba szállították a teljes testfelületén megégett pecöli fiút. 25 ezer voltos áramütés érte egy tehervagon tetején, Vépen.

Frissítés: kérdésünkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy nem merült fel adat arra vonatkozóan, hogy a két fiatalembernek köze lett volna a vonatfirkálásokhoz.

A nyugat.hu információi szerint a győri kórház égési osztályára szállították a 17 éves pecöli K.D.-t, akit hétfőn 25 ezer voltos áramütés ért, pár száz méterre a vépi vasútállomástól, egy tehervagon tetején.

Úgy tudjuk, a fiatalember az egész testfelületén elsőfokú égési sérüléseket szenvedett. Tudatánál van, de nyugtatót és fájdalomcsillapítókat kap, hogy az égési sérüléseit elviselje.

Arról egyelőre nincs információnk, mit keresett a pecöli és megyehídi fiatal a vasúti területen. K.D. fényképet akart készíteni a szürkületben, ezért mászott fel a vagon tetejére. Ezen a kocsin félbehagyott graffitit láttunk azon az oldalon, ahol a fiú felmászott, míg a közeli vagonokon nem volt ilyen. Egyelőre nem tudjuk, van-e összefüggés a firka és a fiatalok között. (Időközben választ kaptunk a rendőrségtől: az eddigi adatok alapján nincs közük a fiataloknak a vagon összefirkálásához.)

Korábban írtuk
Úgy tudjuk, hogy fényképezni mászott fel egy tehervagon tetejére hétfőn 17 óra után egy pecöli fiatal a vépi vasútállomáson, amikor áramütést szenvedett. A fiú és megyehídi társa őszi szüneten volt, egy emlékképet akartak készíteni, ezért mászott fel a vonat tetejére egyikük.

A fiatal férfi nem ért hozzá a felsővezetékhez, de a 25 000 V-os feszültség miatt az áram "áthúzott". A fiú az áramütést óriási szerencsével túlélte, ám ezután újra fel akart állni a vagon tetején hogy segítséget kérjen, de ismét óriási szerencséje volt, mivel ekkorra már odaértek a rendőrök, akik sikeresen lebeszélték erről - nehogy újra megrázza az áram -, és fekvő helyzetben tartották addig, míg a mentők és a tűzoltók a helyszínre értek, ők hozták le a vagon tetejéről. A szomszédos földön dolgozó emberek is szemtanúi voltak a történteknek, ők a hatalmas dörrenésre és fényre figyeltek fel.

Úgy tudjuk, hogy a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, szinte a teljes testfelületén égési sérüléseket szenvedett. A fiú eszméleténél volt, de nem emlékezett a történtekre. Arról, hogy a fotót sikerült-e elkészítenie, nincs információnk.

Régi oktatófilm vasutasoknak - mások is tanulhatnak belőle

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.