Barion Pixel
2021. április 25.

Szarvastehén rohant Ford oldalába Narda közelében

A sofőr észlelte az út felé rohanó szarvasokat és fékezett, de az egyik tenén nekiszaladt az autója oldalának. A férfi felkészült egy ilyen balesetre.

Személyi sérülés nélküli vadbaleset történt hajnalban Narda közelében és a szarvastehén is elszaladt a helyszínről.
 
Szarvastehén szaladt Ford oldalának Narda közelében
 
A Ford vezetője elmondta, hogy munkába tartott hajnalban, amikor észrevette az út felé tartó "foltokat". Tudta, hogy nagyvadak lehetnek, ezért fékezett. Négy szarvas átrohant az úton, az ötödik azonban a kocsi oldalának szaladt. Az ütközés után a szarvas eliramodott, nagy eséllyel túléli a balesetet.
 
A jármű vezetőjét nem viselte meg az autójának megrongálódása, mint megtudtuk tőle, felkészült egy ilyen eshetőségre a vadveszélyesnek tartott Vas megyében.
 
Szarvastehén szaladt Ford oldalának Narda közelében
 
-Több műszakban járok dolgozni és látom, milyen sok vadállat van az utak mellett. Van Casco az autón, így a biztosító téríti a károm nagy részét. Nem mentem gyorsan, mert rendszeresen időben indulok, de ezt az ütközést így sem tudtam elkerülni - mondta el a sofőr, aki hozzátette, hogy a gumiabroncsokra is nagy figyelmet fordít, mivel egy jó gumi több méter előnyt jelenthet megállásnál és az autó irányíthatóságát is jelentősen meghatározza egy vészfékezésnél.
 
A Fordon vadriasztó is volt, amit szintén saját és családja biztonsága érdekében vásárolt és telepített a sofőr. Erről azt mondta, hogy hallott ugyan arról, hogy a vadak egyre inkább hozzászoknak, de rókáknál és őzeknél gyakran tapasztalta, hogy megriadnak és elszaladnak, amikor közelít feléjük az autója.
 
Vadriasztó is volt a Fordon, aminek nekiszaladt a szarvastehén
 
Azt gondoljuk, hogy a sofőr tényleg mindent megtett  azért, hogy elkerüljön egy vaddal való ütközést, de ahogyan azt már nagyon sokszor leírtuk, szerintünk nincs biztonságos sebesség vadbaleset ellen. Ennél az esetnél is az autó oldalába rohant a szarvas, de több olyan balesetről is beszámoltunk, ahol már álló járműnek szaladt nagyvad, több esetben személyi sérülést is okozva ezzel.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.