Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. augusztus 16.

Szarvast ütött el egy Citroen a 86-os főúton – felállt és elsétált a vad

A Körmend irányába tartó személyautó elé egy szarvas ugrott, a sofőr nem tudta elkerülni az ütközést. Az autóban egy kórházból hazafelé tartó idős asszony is ült, de az ijedtségen kívül nem esett baja.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely-Petőfi-telep közelében.

Szarvast ütött el egy Citroen Szombathely-Petőfi-telep közelében, a 86-os főúton

Egy Körmend irányába tartó Citroen személygépkocsi elé ugrott egy szarvas, az autó pedig a jobb elejével elütötte az állatot.

A gépjárműben egy idős házaspár ült, az ijedtségen kívül nem esett bajuk. Az asszony elmondta, hogy a férje a kórházból vitte haza és nagyon megijedt az ütközéskor, hirtelen nem tudta mivel ütköztek, csak a férje mondta neki, hogy egy szarvast ütöttek el. Az autóból kiszállva látta a nagyvadat. A szarvas az úttest szélén feküdt, majd felkelt és a szántóföld felé elsétált.

Szarvast ütött el egy Citroen Szombathely-Petőfi-telep közelében, a 86-os főúton

A sofőr jólláthatósági mellényt vett fel és a csomagtartóból elővette az elakadásjelző háromszöget, amit az úttest szélére állított, messzebb a megrongálódott Citroentől, hogy az érkező sofőrök időben észleljék a veszélyt. Bekapcsolta az autó elakadásjelőjét is.

Az állatnak van esélye arra, hogy túlélje a balesetet. Pár éve egy háromlábú szarvast ütött el egy autó Vátnál. Az állat évekkel korábban veszíthette el a lábát, szintén egy balesetben.

Korábbi videónk a váti esetről:


 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.