Barion Pixel
Szerző: Baranya MRFK / ORFK 2020. április 07.

Szájmaszkokat hirdettek a csalók - több tízmilliót kerestek a náluk is hiánycikk eszközzel

Az ország legtöbb helyén nem lehet megfizethető áron szájmaszkot vásárolni, ezt a ziccert pedig nem hagyhatták ki a csalók sem. Orvosok és gyógyszertárak is áldozatul estek.

Váratlan látogató érkezett egy 30-as éveiben járó párhoz, akik ügyesen kihasználták az emberek félelmét és a szájmaszkok iránt megugró keresletet.

cs2

Az ajtónyitást követően a lakásban tartózkodó férfi hamar a földön találta magát a mosógép előtt, míg a nő a kanapén ülve temethette az arcát a tenyerébe. Tudták, hogy lebuktak a jól jövedelmező üzlettel.

A csalót a mosógép előtt fektették földre a rendőrök

A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kértek átutalást, de nem szállítottak. Összesen több tízmillió forinttal károsíthattak meg magánszemélyeket, háziorvosokat, gyógyszertárakat.

A Baranya megyei rendőrök egy 33 éves budapesti férfit és egy 32 éves, szintén budapesti nőt vettek őrizetbe. Mivel a csalás-sorozat a fővároson kívül több megyét is érintett, országos bűnügyi koordináció segíti a nyomozást.

Több tízmillió forintot kerestek a nemlétező szájmaszkokkal a csalók

Kecskeméten és Szigetváron történtek az első bejelentések, de Veszprém megyében, Somogy megyében, Budapesten és Heves megyében is követtek el hasonló bűncselekményeket.

Az internetes csaláshoz egy lopott emailfiókot használtak fel, amit a tulajdonosa számára elérhetetlenné tettek és ezzel regisztráltak online kereskedelmi portálon.  A rendőrök egyelőre húsz sértettről tudnak, de feltéztelezhető, hogy a valós szám ennél jóval nagyobb.

cs7

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a vásárló ellenőrizze, megbízható-e az online eladó. Ha az ajánlat túlságosan kedvező, miközben az eladóról nem érhető el információ, akkor szerencsésebb kihagyni a "lehetőséget".

cs6

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.