Szerző: Olvasói dashcam felvétel / 112Press 2020. május 23.

Szabálytalanul előző, egykerekező motoros Táplánszentkereszt közelében

Olvasónk küldte a felvételt, amit pénteken rögzített Táplánszentkereszt közelében, a 87-es főúton. Nem ritka a látvány, de úgy gondolta, hogy talán érdemes rajta elgondolkodni.

Olvasónk egy autó volánjánál ülve örökítette meg a következő képsorokat, de fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ő is motoron ül, ha teheti. Pénteken Táplánszentkereszt felé haladt, amikor a tükörben meglátta az érkező és a záróvonal, valamint a forgalom elől elzárt terület ellenére előzésbe kezdő motort. Lehúzódott a padkára, hogy a motoros elférjen, amit ő kézmozdulattal meg is köszönt.

Szabálytalan motoros Táplánszentkereszt közelében, a 87-es főúton

Ekkor már feltűnt, hogy a vakmerően előző motoros az öltözetében is szeret kockáztatni. A sportcipő, farmer, pulóver és bukósisak párosításból egy bukásnál csak a bukósisak ér valamit. A motoros megspórolta a védőfelszereléseket, cserébe szabálytalanul közlekedett.

Az autó vezetőjének nem sok ideje volt ezen morfondírozni, mert a motor kereke beszitált előtte, de a motoros megfogta a járművét, majd azonnal előzésbe is kezdett és egykerekezéssel szórakoztatta az éppen megelőzött jármű mellett a szemből érkezőt is.

Az már nem látszik a felvételen, hogy a következő előzés is meredekre sikeredett és a 60-as sebességkorlátozó tábla ellenére a motoros másodpercek alatt eltűnt.

Olvasónk hozzátette: elég egy figyelmetlen autóvezető ahhoz, hogy a motoros minden profizmusa ellenére eldobja a motort, a védőruha hiánya miatt pedig egyszerű dolga lesz ebben az esetben a helyszínelőnek, mert csak a piros foltokat és a fehér csontszilánkokat kell követnie az aszfalton, amikor azt akarja rögzíteni, merre sodródott a motoros.


Vamzer? Önkéntes rendőr? Bosszúálló?

Cikkünk megjelenése után néhány perccel már megkapta a magáét a videó beküldője és mi is. Néhányan azon háborognak, hogy a felvételen semmi különös nem látszik, az a néhány szabálytalanság elfér. A másik véglet pedig a hozzászóló, aki családtagunk baleseti halálát említette, amiért nem jelentjük fel a motorost, mert akkor talán elgondolkodnánk rajta, mennyire veszélyes az, aki így közlekedik.

Egy adok-kapok már eltűnt,miután a fő bejegyzés írója törölte a hozzászólását, az arra érkezett válaszokkal együtt.
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.