Barion Pixel
Szerző: ORFK / 112Press 2020. augusztus 29.

Videó: Szabálytalan kerékpárosokta koncentráltak a kamerás rendőrségi autók Budapesten

A személyautók vezetői után a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet Magyarországon a baleseti statisztikák szerint, ez már meghaladja a 10 százalékot. A fővárosban a rendőrségi kamerás autók most a szabálytalan biciklisekre koncentráltak.

A rendőrség ráérzett a szabálytalanságokat bemutató videók ízére, mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szabályosan közlekedők igazságérzetének jót tesz, ha látják, hogy az ügyeskedés és szabálytalankodás szankciókkal jár.

A közlekedésért súlyos extra adókat fizető és a rendszám alapján könnyen bírságolható  gépjárművek vezetői viszont joggal érezhették úgy, hogy a biciklisek szinte bármit megtehetnek az utakon, büntetlenül, annak ellenére, hogy a KRESZ rájuk is vonatkozik.

Gyakori hiba, a kerékpáros azt hiszi, neki van elsőbbsége

Nem egy esetben tapasztalhattuk, hogy a szabálytalan kerékpárost elütő, szabályosan közlekedő gépjárművezető vezetői engedélyét is bevonták a vizsgálat idejére.

Szabálytalan kerékpárosokat szankcionáltak a rendőrök Budapesten

A rendőrségi videóösszeállítás most kifejezetten a szabálytalan kerékpárosokra koncentrál, igaz, nem országos merítésben, hanem a fővárosban rögzített esetekből mutat be egy csokrot. A látottak teljesen hétköznapinak számítanak: piroson áttekerő, forgalommal szembe hajtó, gyalogosok között cikázó bicikliseket láthatunk.

Szabálytalan kerékpárosokat szankcionáltak a rendőrök Budapesten

A különbség a hétköznapokhoz képest, hogy a videóban látott kerékpárosok bírsággal térhettek haza, ami talán hatással lesz a későbbi közlekedésükre is.

Szabálytalan kerékpárosokat szankcionáltak a rendőrök Budapesten

Az összeállításban több futár is látható és korábban többen hevesen érveltek amellett, hogy ők hadd menjenek, mert nekik fontos feladatuk van. Ilyen alapon azonban szinte az összes közlekedőnek lehetne fontos feladata: elérni valahova. Ez viszont úgy kivitelezhető biztonságosan, ha mindenki betartja a közlekedési szabályokat.

Ne pirosozz!

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy Youtube-videóra, ezt be is szúrjuk ide:

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.