Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. augusztus 28.

Suzuki hajtott DAF teherautó elé Vasvárnál - mentőhelikopter szállította kórházba a sofőrt

A 8-as főúton haladt Körmend irányába egy DAF teherautó, amikor Vasvár mellett egy mellékútról szabálytalanul elé hajtott egy Suzuki személyautó.

Az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére hajtott rá a 8-as főútra a Suzuki vezetője, aki a kötelező haladási irány táblát is figyelmen kívül hagyta.

A balról érkező, a védett 8-as főúton haladó teherautó vezetőjének már fékezni sem volt ideje. A sofőr egy pillanat alatt felmérte, hogy szemből nem érkezik jármű és élesen balra kormányozta a járművét.

DSC_1272

A teherautó így is ütközött a Suzukival, ami ettől letért az útról és a töltés alján állt, meg.

DSC_1277

A Suzuki vezető férfi az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. A teherautó vezetője nem sérült meg a balesetben.

DSC_1268

A DAF a négy sávos úton a szemközti sáv szélén állt meg.

DSC_1286

Információink szerint a Suzuki vezetője a benzinkúthoz szeretett volna behajtani.

Érdekesség, hogy az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla hófehérre mattult az évek alatt. Ennek ellenére a jellegzetes alakja miatt a járművezetőknek fel kellene ismerniük ezt a táblát, azonban bízunk benne, hogy az út kezelője rövid időn belül lecseréli.

DSC_1281

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a 8-as főút érintett szakaszán teljes útlezárás volt érvényben. A forgalmat rendőrök irányították.

DSC_1280


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.