Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2023. június 05.

Fellebbezett az ügyészség - nem csak a B kategóriától tiltották el az ittas és a helyszínt elhagyó sofőrt

A nem sokkal korábban jelzőtáblát döntő és Renault-jával a helyszínt elhagyó ittas sofőrt egy keményebb oszlop állította meg Szombathelyen. A Szombathelyi Járásbíróság ítélete ellen az ügyész valamennyi járműkategóriát érintő, teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, akit a Szombathelyi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Járásbíróság ittas járművezetés vétsége miatt marasztalt el.

A járásbíróság ítélete szerint a vádlott közepes fokban ittasan vezette a személygépkocsiját, amelynek során elveszítette uralmát a jármű irányítása felett és nekiütközött egy jelzőtáblákat tartó oszlopnak. Az ütközést követően az ittas sofőr visszatért az úttestre és elhajtott. Később, egy másik útszakaszon szintén letért az úttestről és egy villanyoszlopnak csapódott. (Az esetről a 112Press számolt be 2022. májusában.)

Innen már nem tudott elhajtani az ittas sofőr

A Szombathelyi Járásbíróság a férfit pénzbüntetés mellett 2 év „B” kategóriájú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész valamennyi járműkategóriát érintő, teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása érdekében
jelentett be fellebbezést, melyet a másodfokú ügyészség fenntartott.

Elhajtott a Renault-jával az ittas sofőr, de pár száz méter megtétele után újabb balesetet okozott

A Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként osztotta az ügyészség álláspontját, ezért az elsőfokú bíróság ítéletét úgy változtatta meg, hogy a vádlottal szemben 2 év teljes körű közúti járművezetéstől eltiltást alkalmazott.

Elhajtott a baleset helyszínéről, majd később oszlopnak ütközött Renault-jával az ittas sofőr Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.