Barion Pixel
Szerző: 112Press 2023. július 06.

Súlyosan megsérült a motoros oktató a 8-ason - stoppos nő miatt taposott a fékbe előtte egy furgon vezetője

A baleset Hosszúpereszteg közelében történt, egy egyenes útszakaszon. Egy furgon vezetője hirtelen döntött a megállás mellett. A motoros védőfelszerelésben volt, de súlyos sérülésekkel került kórházba.

Az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett az a férfi, aki motorjával elesett a 8-as főúton, Hosszúpereszteg közelében, szerdán.
 
Információnk szerint a motoros oktató két tanuló előtt haladt a főúton Kawasaki motorkerékpárján. Előtte egy furgon közlekedett.
 
Úgy tudjuk, hogy a menetirány szerinti bal oldalon egy "stoppos" nő állt, aki rendszeresen próbálja megállítani az arra haladó járműveket. A furgon vezetőjét talán meglepte a látvány, mivel a férfi kiintett az ablakon, majd intenzíven fékezett.
 
Egy fékező furgonnak ütközött a Kawasaki motor
A mögötte haladó motoros is fékezett és ütközés előtt "eldobta" a motort, ami a furgon hátuljának ütközött. A "stoppos" asszony  valószínűleg megijedhetett, mert gyorsan távozott a helyszínről. A tanulók biztonságosan megálltak és azonnal a sérült segítségére siettek, akihez mentőt hívtak. 
 
Az egyik tanuló szerint a furgon vezetője arra hivatkozott, hogy sürgősen meg kellett állnia vizelni. A 8-as főút ezen szakaszán kb. 500 méterenként vannak erdei utak, öblök, ahol az ilyesmit biztonságosan végre lehet hajtan. Az úton, vagy útra lógva megállás rendkívül veszélyes.
Súlyosan megsérült a 8-as főúton eleső motoros
 
Az oktatót a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, a tanulóknak pedig meg kellett várniuk, amíg az iskola másik oktatót küld a helyszínre, akivel visszavezethettek a kiindulási helyre.
 
Csak mellékszál, hogy a motorosok kényszerpihenőjeként szolgáló erdei út a jelek szerint örömteli megállóként szolgál más közlekedőknek. A 8-as főúttól pár méterre, a fák és cserjék által takart részen óvszerek és kotoncsomagolások hevernek a földön, vagy lógnak az ágakról. Kérjük azokat, akiket érint, hogy legalább az első benzinkút szeméttárolójáig vigyék magukkal az ilyen hulladékot...
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.