Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. december 12.

Súlyosan megsérült egy biciklis Sárváron - Opellel ütközött

Az elsődleges adatok alapján súlyosan megsérült az a kerékpáros, aki földre zuhant, miután járműve ütközött egy kanyarodó személyautóval.

 
Opellel ütközött a kerékpáros Sárváron
 
A baleset szerdán, kora reggel történt, havas esőben. Az Opel vezetője az Ikervár utcából akart bekanyarodni balra, az Ungvár utcába, a kerékpáros pedig az Ungvár utcából akart balra rákanyarodni az Ikervár utcára.
 
Opellel ütközött a kerékpáros Sárváron
 
Az Opelt vezető férfi kérdésünkre elmondta, hogy nem hajtott gyorsan és az utolsó pillanatban vette észre kanyarodáskor a vele szembe tekerő biciklis férfit. Már hiába fékezett, ütköztek.
 
Opellel ütközött a kerékpáros Sárváron
 
A kerékpáros férfi a földre zuhant és a hátát fájlalta. Az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett, a mentők a szombathelyi kórházba szállították.
 
Opellel ütközött a kerékpáros Sárváron
 
A kerékpáron elöl és hátul is működőképes, elemes világítás volt, ahogy az képeinken is látszik. Azt azonban még vizsgálják, hogy vajon használta-e a kerékpáros ezeket a sötétben, esőben.
 
Opellel ütközött a kerékpáros Sárváron

Az autó vezetője és utasa ugyanis azt állítja, hogy nem és az ütközés után a földön fekvő kerékpáron sem égett a világítás az elmondások alapján. 

 
Opellel ütközött a kerékpáros Sárváron
 
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
 
Látni és látszani
 
Látni és látszani

 A baleset helyszínéről visszafelé tartva készítettünk az autóból két képet, illusztrációként. Talán ezeken az elmosódott fotókon is jól látszik, mennyit jelent, ha a járművezetők időben észreveszik a kerékpárosokat, gyalogosokat. Ebben pedig komoly segítséget nyújt a fényvisszaverő mellény, vagy fényvisszaverő csíkkal ellátott ruházat.

 
Látni és látszani

A sötét ruhában, kivilágítatlanul, vagy gyengén kivilágítva közlekedő kerékpárost sokkal nagyobb eséllyel éri baleset mint azt, aki rikító ruházatban teker, mivel a járművezetők hosszú másodpercekkel korábban észlelik az utóbbiakat és mire közel érnek hozzájuk már tervezetten kerülhetik, előzhetik meg őket.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.