Barion Pixel
2016. február 14.

Az érkező autó oldalának hajtott és elesett egy kerékpáros Szombathelyen

A biciklis rosszul mérte fel az érkező autó távolságát és a saját sebességét. A Renault vezetőjének köszönheti, hogy nem sérült meg.

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt vasárnap délelőtt Szombathelyen a Bolyai János és Szűrcsapó utcák kereszteződésében. A Bolyai utca felől érkezett egy 68 éves férfi kerékpáros, aki az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére megpróbált egyenesen áthajtani a Szűrcsapó utcán, de nekiütközött a Rohonci utca felé tartó autó oldalának.

A bejelentés szerint idős kerékpárost ütött el egy autó, érkezett a MOK is

-Azt gondoltam, hogy még messze van az autó és átérek előtte. Nem így történt - foglalta össze tömören a történteket a kerékpáros, aki ugyanebben a kereszteződésben esett el nemrégiben, amikor viharos szél fújt. A mentőben megvizsgálták, de szerencsére nem esett baja.

A kerékpár gumija húzott sormintát az autó oldalára

A szabályosan közlekedő Renault vezetője mindent megtett azért, hogy ne történjen nagyobb baj.

-Láttam, hogy nem fog megállni a kerékpáros és egyenesen elém hajt, így fékeztem és félrehúztam a kormányt. A kereke így éppen csak elérte az autóm oldalát -  mondta a férfi. Az egyik szemtanú szerint a kerékpáros egy pillanatra megállt, majd eldőlt. Ha akkor leteszi a lábát, akkor egy ijedtséggel megússza a figyelmetlenségét.

A kerékpáros nem adott elsőbbséget, de szerencsésen megúszta a balesetet

A pletyka születése

Még tartott a helyszínelés, amikor fültanúi voltunk annak, amint egy nézelődő idősebb úr tájékoztatta az éppen arra sétáló szintén idősebb barátait arról, mi történt a kereszteződésben:

-Jött az a kocsi és áthajtott szerencsétlen biciklisen, borzasztó! - mondta, mire mindenki sajnálkozni kezdett és a száguldozó autósok kerültek szóba. A Renault vezetője csak nevetett ezen a légből kapott "helyszíni információn". Mint mondta, sejtette, hogy lesznek hasonló vélemények, de igazából ő az internetes hozzászólásokban számított ilyen kacsákra, nem már egyszerre a helyszínen.

Autó oldalába hajtott és elesett egy kerékpáros Szombathelyen



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.