Barion Pixel
Szerző: Vas VMRFK / Fotó: 112Press 2023. április 04.

Javasoljanak sebességmérő helyeket a rendőrségnek Vas vármegyében! - startol az idei Speedmarathon

Az idén is részt vesz Magyarország az összeurópai sebességmérő kampányban. A helyszínek kijelöléséhez várják a lakosság javaslatait.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság is várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2023. április 21-én egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

Az állampolgárok javaslatait 2023. április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail-címekre várja a rendőrség Vas megyéből: 

Traffipax

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a 2023. április 20-ig jelöli ki a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat és a Főkapitányság is tájékoztatja a nyilvánosságot.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A túlzott és/vagy nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. Ezért van az, hogy a rendőrség fellép azokkal a járművezetőkkel szemben, akik elmulasztják megtartani a sebességhatárt. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.