Szerző: 112Press 2021. október 03.

Kamion pótkocsijának ütközött Skoda a 86-oson – menhelyre került az okozó kutyája

A cseh rendszámú személyautó eddig tisztázatlan körülmények között tért át a szemközti sávba, ahol ütközött a szemből érkező, mellette elhaladó bosnyák rendszámú kamion pótkocsijával, majd árokba csapódott.

Szombathely irányába tartott vasárnap délelőtt egy cseh rendszámú Skoda személyautó, amit egy idős asszony vezetett. Az autóban utazott egy kutya is. A sofőr információnk szerint horvátországi üdülésből tartott Csehország irányába.

Az idős sofőr feltehetőleg elaludt a volánnál

A sofőr feltehetőleg elszunnyadt a volánnál Egyházasrádóc közelében. Az autója áttért a szemközti sávba és ütközött a mellette elhaladó, Körmend irányába tartó kamion pótkocsijával.

A szemből érkező kamion pótkocsijának ütközött a Skoda Egyházasrádócnál

A Skoda lepattant a kerékről, majd a menetirány szerinti jobb oldalon lehajtott az útról és felborult.

Az autó vezetője az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították. Az asszony nagyon aggódott a kutyája miatt. Az eb információnk szerint menhelyre került, amíg a gazdája nem tud érte menni.

A kórházba szállított asszony kutyája menhelyre került

Egy ideig teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon.

er3

 

Burkolatjavítás miatt lezárás

Szombathely határában útkarbantartás miatt lezárták a 86-os főút Körmend felé tartó sávját a Külső Pozsonyi úti körforgalomtól. A Magyar Közút tájékoztatása alapján a Szombathely és Balogunyom közötti útszakaszon a 72-es és a 78-as km között október 3-án, illetve 10-én, vasárnap napközben 6:00 és 19.00 között zajlik munkavégzés. A Szombathelyről Körmend felé haladók Ják felé kerülhetnek.

Két vasárnapot érint a burkolatfelújítás a 86-os főút szombathelyi szakaszán

Bár a körforgalomban sárga terelőtábla jelzi, merre kell kihajtani Körmend irányába, de így is sokan megállnak és megkérdezik, hogy a 86-os úton haladhatnak-e Körmend felé? Teszik ezt a sávot elfoglaló terelőtáblák, a behajtani tilos tábla és a fennmaradó szabad helyen piros tárcsával álló közutas forgalomirányító ellenére. Ezek a pár másodperces megállások „bedugítják” a körforgalmat és torlódást okoznak a 86-os főúton, a Körmendi úton és a Külső Pozsonyi úton is.

A táblák és tárcsás forgalomirányító ellenére sokan megállnak megkérdezni, behajthatnak-e a lezárt útszakaszra?


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.