Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. október 08.

Járdára sodródott egy Fiat Szombathelyen, miután egy Skoda hajtott bele

Az Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla ellenére figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe egy sofőr és az autója a járdára lökte a menetiránya szerint jobb oldalról érkező gépkocsit. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi Mátyás király utca és Szent Flórián körút kereszteződésében, szombaton délután.

Skoda hajtott Fiat elé Szombathelyen

Egy Skoda személygépkocsi érkezett a Mátyás király utcában. Az autót vezető nő azt mondta, hogy megállt az Állj! Elsőbbségadás kötelező táblánál és ezután hajtott be a kereszteződésbe. A menetiránya szerinti jobb oldalról, a Szent Flórián körúton azonban egy Fiat érkezett és a két jármű összeütközött.

Az átkelőnél szerencsére senki sem várakozott

A Fiat járdára csapódva állt meg, az autót vezető férfi az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett. Később a Skoda sofőrjéhez is mentőt hívtak, akit kivizsgálásra kórházba szállítottak.

A mentők két embert szállítottak kórházba

A helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. Egy Renault volánja mögött ülő fiatalember annyira a rendőrre koncentrált, hogy áthajtott az úttestre helyezett terelőkúpon.

A terelőkúp feltűnő színe sem mentette meg az eszközt attól, hogy egy sofőr letarolja

A lehúzott ablak mellett ülő sofőr a csattanást és a méltatlankodást hallva a gázra lépett és elhajtott. A rendőr egyébként azt próbálta neki mutatni, hogy merre kanyarodjon.

A fiatal sofőr kíváncsian nézett bele a visszapillantó tükörbe, hogy min hajtott keresztül

A kereszteződésben minden évben több hasonló baleset történik, jellemzően azért, mert a Mátyás király utcából érkezők azt gondolják, hogy nekik van elsőbbségük, a korábbi kereszteződések rendje alapján. A sofőröket a jelzőtáblákon kívül burkolati jelzések is figyelmeztetik arra, hogy elsőbbséget kell adniuk. Azt most is többen jelezték, hogy talán szerencsésebb lenne éjjel-nappal működtetni a jelzőlámpát.

A kereszteződésben több dolog is felhívja a sofőrök figyelmét az elsőbbségadási kötelezettségükre

Egy férfi megosztotta velünk a megfigyelését, miszerint a mostani szituációhoz hasonló esetekben a sofőr lehet, hogy tényleg elnézett jobbra, de a fényviszonyok és a kis emelkedő miatt éppen nem látta az érkező autót. (ÍMi nem értünk egyet ezzel a teóriával, de szívesen elolvassuk az arrafelé közlekedők véleményét.)

A jelzőlámpa sárgán villogott a baleset időpontjában

 

A Fiat vezetője az elsődleges adatok alapján könnyű sérülést szenvedett

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.