Szerző: Katasztrófavédelem / Fotó: Szőke Péter BM OKF 2020. szeptember 17.

Segélyszállítmány indult Görögországba - 22 milliós adomány a leégett leszboszi menekülttábor lakóinak

Csecsemőgondozási felszerelések, higiéniai és konyhai eszközök, elszállásoláshoz szükséges takarók, hálózsákok szerepelnek az adományban.

Több mint huszonkétmillió forint értékű segélyszállítmány indult ma Magyarországról Görögországba a leszboszi menekülttábor leégése nyomán kialakult helyzet kezelése érdekében.

Segélyszállítmány indul a leszboszi leégett menekülttábor lakóinak  Fotó: Szőke Péter BM

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által felajánlott tisztasági és egészségügyi felszereléseket, takarókat és egyéb használati tárgyakat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szállítja Görögországba.

Segélyszállítmány indul a leszboszi leégett menekülttábor lakóinak  Fotó: Szőke Péter BM

2020. szeptember 9-én leégett a több mint tizenkétezer embert befogadó leszboszi Moria menekülttábor. Az ott élők ellátásához kért segítséget Görögország. Az igényelt holmik között csecsemőgondozási felszerelések, higiéniai és konyhai eszközök, elszállásoláshoz szükséges takarók, hálózsákok szerepeltek, ezekből állította össze a több mint huszonkétmillió forint értékű adományát az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Segélyszállítmány indul a leszboszi leégett menekülttábor lakóinak  Fotó: Szőke Péter BM

A szállítmány 2020. szeptember 17-én 9 órakor indult útnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Ferihegyi úti Raktárbázisáról. A magyar segélyszállítmányt a katasztrófavédelem védőöltözetben lévő munkatársai juttatják el Görögországba, ahol szintén folyik a koronavírus elleni küzdelem.

Adomány indult a leégett leszboszi menekülttábor lakónaik
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.