2015. január 20.

A rendőr is veszélyben volt a helyszínelésnél az M86-oson

A helyszínelő lassítani próbálta a figyelmeztető jelzések ellenére száguldó autókat. Az egyik biztosan elgázolta volna, ha nem lép félre előle. Most csak eső esett, mi lett volna sűrű ködben?

Egy Opel futott padkára Szombathely-Zanat magasságában az M86-os autóúton. Az autót vezető férfi hirtelen próbálta visszakormányozni a járművét az útra, de ettől az autó irányíthatatlanná vált, majd szalagkorlátnak ütközött és az út közepén állt meg. A balesetben senki nem sérült meg.

DSC_4935

A rendőrség és a Magyar Közút embereinek kiérkezéséig az autók a padkán kerülgették a roncsot. Az autóúton a rendőrautók mellett a Magyar Közút két autója és az autómentő is használta a fényhídját, az MK pedig egy nagy, villogó figyelmeztető-terelő jelzést is felállított a belső sávban, ahová a sérült Opelt betolták. A sok villogó fény és világító jelzés ellenére több autós is fékezés nélkül, azaz feltehetőleg a megengedett 110 km/h sebesség körüli tempóban hajtott el  helyszín mellett.

DSC_4934

A műszaki mentés idején a baleseti helyszínelő megpróbálta lassításra bírni a kamionokat és személyautókat. Egy feltehetőleg vak férfi sofőr elől félre kellett lépnie, mert az illető lassítás nélkül hajtott egyenesen, azaz biztosan elgázolta volna a rendőrt.

DSC_4944

Egy másik autóvezető az utolsó pillanatban vette észre a lámpájával köröző rendőrt és padkára futott, míg egy harmadik sofőr még gyorsított is a baleseti helyszín előtt, hogy a Magyar Közút úton álló jelzéséig meg tudjon előzni egy kocsisort, majd vissza akart térni a külső sávba, ahol szintén a rendőrön múlt, hogy nem gázolta el.

DSC_4964

A sorozatot egy hölgy koronázta meg, aki csikorgó fékekkel állt meg a rendőr előtt és nem igazán értette, mi ezzel a probléma.

DSC_4940

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a járművezetők fokozott óvatossággal, csökkentett sebességgel haladjanak el a baleseti helyszínek mellett, hiszen a mentésben résztvevőknek jellemzően nem azzal kellene foglalkozniuk, hogy saját életükért aggódnak az autóúton.

DSC_4952

DSC_4932

DSC_4966

címkék: m86 baleset opel

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.