Szerző: 112Press 2019. március 21.

Malátaszállító Scania elé hajtott egy Renault a 86-oson - ketten megsérültek

A személyautó vezetője az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére hajtott át a 86-os főúton Balogunyom belterületén és járműve egy érkező 40 tonnás teherjármű elé került.

DSC_4273

 

 

 

Körmend felé tartott a 86-os főúton egy malátát szállító Scania tehergépjármű, amikor Balogunyom belterületén elé hajtott egy Renault személyautó. A védett úton haladó sofőr a fékbe taposott, de már nem tudott megállni, a Scania a jobb elejénél ütközött a Renault-nak. A személyautó ezután árokba csapódott.
 
DSC_4269
 
A balesetben a személyautó utasa nyolc napon túl gyógyuló arcsérülést szenvedett. A sofőr könnyű sérülésekkel megúszta. Egyikőjük sem használt biztonsági övet. A szlovák rendszámú teherautó vezetője nem sérült meg.
 
DSC_4281
A Scania vezetője kérdésünkre elmondta, hogy látta a személyautót, hogy a Stop tábla előtt megállt, ezután ő egy öbölbe lehúzódó  busszal és egy lekanyarodó autóval foglalkozott, majd a Renault már ott is volt előtte. A baleset után sietett segíteni, az utas akkor már kiszállt az autóból és a személyautót vezető hölgytől kérdezte kiabálta, hogy "Miért kellett elindulnod?"
 
 
A teherszállító vezetője azt állította, hogy a járműve sebessége valamivel alacsonyabb volt, mint a megengedett 60 kilométer/óra, amikor a fékbe taposott. Ezt alátámasztják a nyomok is.
 
DSC_4277

A baleset a reggeli csúcsforgalom idején történt, emiatt nagyobb torlódás alakult ki a 86-os főúton. A forgalmat rendőrök irányították.
 
DSC_4279

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

DSC_4271


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.