Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 10.

Hármas baleset Nagygeresdnél és álló kamionba rohanó Fiat Balogunyomnál

Kanyarodásra váró autót lökött a szembejövő elé egy Renault Master Nagygeresdnél. Balogunyomnál álló kamionba csapódott egy Fiat. Balesetek figyelmetlenségből.

Kamionba rohant a Fiat Balogunyomnál
Hamar egyenlítettek az autósok a tegnap délutáni baleset után, amikor szlovén kamion tarolt le egy kanyarodás miatt megálló Peugeot személygépkocsit a 86-os úton. Most egy Fiat sofőrje vette későn észre az előtte álló kamiont, néhány kilométerrel arrébb. Az útszakaszon a balogunyomi vasúti átjáró építése miatt 40 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. A Fiat komoly féknyomot húzva csapódott a kamion hátuljának. A sofőr megsérült, kórházba szállították.

"„A lámpa piros volt, egy másik kamion mögött álltam meg. Eltelt néhány másodperc, majd hallottam a fék csikorgását és éreztem, hogy valami belém jött ”"- mondta el a 112 Press-nek a bútort szállító kamion lengyel sofőrje.

Az útépítés és a baleset miatt kilométeres kamionsor torlódott fel a 86-os ezen szakaszán. A forgalmat rendőrök irányították, de sokadszorra is bebizonyosodott, hogy néhány autóvezető a legegyszerűbb rendőri karjelzésekkel sincs tisztában. Hiába jelezte a forgalomirányító rendőr, hogy tempósan haladjanak tovább a járművek, akadt olyan hölgy, aki pár méterrel a rendőr mögött megállt és nem is akart elindulni, mert az útépítés miatt kihelyezett jelzőlámpa pirosat mutatott.

Bérautóval lökte a szembejövő elé a Suzukit
Szombathelyen bérelt egy Renault Master kisteherautót az a férfi, aki nem sokkal később Vasegerszeget elhagyva későn észlelte, hogy az előtte haladó Suzuki balra akar kanyarodni. A Renault még nagy erővel ütközött a személyautónak, amit a szemközti sávba lökött, éppen az érkező Ford elé. A belapított hátú Suzuki orrát így a Ford törte össze.

A Master vezetőjén kívül mindkét személyautóban megsérültek az utasok. Mentőhelikopter is ment a helyszínre, de szerencsére senki nem sérült életveszélyesen. Összesen négy embert kellett ellátniuk a mentőknek. A Suzukiban ülőknek óriási szerencséjük volt, hogy nem kamion alá lökte őket a kisteherautó.

A Suzuki utasainak családtagjai és Nagygeresd volt polgármestere a 112 Press-nek elmondták, hogy évek óta küzdenek azért, hogy a nagygeresdi kereszteződést átépítsék. Jelenleg ugyanis életveszélyesnek tartják. Nem egy baleset történt ott mostanában és az út széli kereszt emlékeztet arra is, hogy már halálos karambol is történt itt.

A legnagyobb veszélyben a Szombathely felől érkezők vannak, akik balra akarnak kanyarodni Nagygeresd felé, mivel az erős szembe forgalom miatt gyakran kényszerülnek megállni a kétsávos 86-os úton. A Vasegerszeget elhagyó járművek viszont éppen itt gyorsítanak és hiába van sebességkorlátozó tábla, ezt kevesen veszik figyelembe. A helyiek kanyarodó sávot szeretnének, amivel biztonságosabb lenne az út ezen szakasza.

Megsérült a busz utasa Szombathelyen
Egy nap alatt feltűnően sok hasonló, sérüléssel járó baleset történt Vas megyében. A megyeszékhelyen a Petőfi Sándor utcában egy helyi járatos buszon sérült meg egy asszony. A balesetről először azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a busz vezetője félrerántotta a kormányt, mert egy jármű kanyarodni akart előtte. Jelentkezett azonban a busz vezetője és az elmondása alapján másként történt a sérülést kiváltó manőver és maga a sérülés is:

"„A baleset egy tanulóautó miatt következett be ugyanis egy szabálytalan sávváltást követően a belső sávba sorolt elém és ezt követően jelezte balra kanyarodási szándékát a Magyar utca irányába, amit a tanuló meg is kezdett. A kereszteződésbe való behajtása közben oktatója észlelt egy személygépkocsit a Rohonci utca felől közeledni és indokolatlanul hirtelen fékezett, nem mérve fel hogy mögötte egy csuklós autóbusz közlekedik. Azért, hogy a balesetet elkerüljem 3-as erősségi (méter/secundum)fékezést hajtottam végre, ami köznyelven közepes erősségnek felel meg, kormányrántás nélkül. Nem vészfékezés volt. Nem volt féknyom sem, a haladási sebességem 22 km/óra volt. Sajnálatos módon a második üléssoron ülő asszony megszegte a csuklóját, de nem esett el. Mivel sérülés történt kötelességem volt mentőt és rendőrt hívni. A hölgynek jobbulást kívánok! ”"

A helyesbítést köszönjük!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.