Barion Pixel
2018. augusztus 05.

Frissítve: Folytatódik a rohonci tóban elmerült férfi keresése

Szonárral folytatódik hétfőn a vasárnap eltűnt férfi keresése a rohonci tóban. A férfi elmerülését gyerekek látták, de egyelőre nem sikerült azonosítani, ki lehet az eltűnt. Vagy hogy van-e eltűnt egyáltalán.

Frissítés: A rohonci tűzoltók tájékoztatása alapján vasárnap nem sikerült megtalálni a tóban elmerült férfit, ezért hétfőn szonárral folytatódik a keresés. A tó hétfőn nem látogatható, a strand zárva tart.

Azt egyelőre nem tudni, ki lehet az eltűnt férfi, vagy hogy valóban van-e eltűnt, ugyanis az ORF Burgenland szerint a rendőrség sem elhagyott járműre, sem gazdátlan ruhára nem talált a parton.

Több olvasónk is jelentkezett, akik vasárnap este Rohoncon voltak. A légvédelmi szirénát többen is hallották, illetve arról számoltak be, hogy egyenruhás és civilruhás rendőrök igyekeztek beazonosítani, ki lehetett az eltűnt. Felírták a parkolóban lévő autók rendszámát és akit elértek, azt megkérdezték, melyik autóval érkezett.

Egyik olvasónk nem találkozott a parton a rendőrökkel, ezért a rendszámát az osztrákok átküldték a magyar rendőrségnek, a magyar hatóság pedig megpróbálta felvenni a kapcsolatot az autó tulajdonosával, hogy kiderítsék, ő lehet-e az eltűnt személy.

rohonc3

Korábban írtuk:

Olvasónk beszámolója alapján megszólalt a légvédelmi sziréna délután az ausztriai Rohoncon (Rechnitz). Mint kiderült, ez a jelzés az önkéntes tűzoltók számára, hogy azonnal menjenek be a laktanyába. A riasztás most egy eltűnt személy miatt érkezett. (Az első információk eltűnt gyermekről szóltak, egy másik olvasónk azonban jelezte, a hatóságok egy idősebb férfit kerestek, akit gyerekek láttak elmerülni.) A rohonci tóhoz mentők, tűzoltók, rendőrök érkeztek.

Olvasói fotó: tó mellett várakozó egységek

 A tűzoltók csónakkal és búvár bevonásával keresik az eltűnt személy testét a magyar turisták által is kedvelt tónál. Vasárnap éjszaka nem sikerült bővebb információt szerezni az eltűnt személy koráról és nemzetiségéről. Amint érkezik válasz, cikkünket frissítjük.

Olvasói fotó a rohonci tó mellől

A fotókat olvasónktól kaptuk, köszönjük!

Cikkünk megjelenésekor érvényxben lévő riasztás Rohoncnál - a T2 kód személy mentését jelenti, rendkívüli eseménynél. (Technischer Einsatz Stufe 2)

A T2 kód személy mentését jelenti, rendkívüli eseménynél

G.L. olvasónk megjegyzése első Facebook bejegyzésünkhöz: "Magam is kint voltam a helyszínen. A hatóság nem egy fiatal lányt, hanem egy idősebb férfit keresett. Az összes autó rendszámát felírták és a nyilvántartásból lekérdezték a rendőrök. Az valóban igaz, hogy megszólaltak a szirénák és a tűzoltók példás gyorsasággal értek ki a helyszínre. Negyed 10-ig semmi eredménye nem volt a keresésnek... Három gyerek vette észre, hogy valaki rúg-kapál a vízben, utána elmerült. Az egyik rendőr megkért, hogy tolmácsoljak a tónál lévő magyaroknak, és ő mondta, hogy egy kopaszodó, őszes hajú férfit keresnek. Természetesen én is várom a pontos információkat."

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.