Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. december 07.

Rendőrségi dashcam felvételek - őszi válogatás a hazai utakról

Pirosnál ügyeskedő busz, gyalogosok között átsuhanó autó, rendőrnek kedélyesen integető ittas kerékpáros - csak néhány példa az ORFK által közzétett felvételekből.

Újabb csokor rendőrségi videó borzolhatja a rendszeresen szabályt sértők kedélyét, hiszen nehéz kiszámítani, melyik civil jellegű autó ablakában villan fel a kék-piros fény egy-egy ügyeskedés után.
 

Lehet elemezni is, mi miért számít szabálytalanságnak, előzhet-e motor záróvonalnál, hol kelhet át a gyalogos, vagy miért baj az, ha valaki átteker a vasúti fénysorompó piros jelzésénél, amikor tudja, hogy még egy percen belül nem jön vonat. (Legalábbis az elmúlt években nem jött.)

dc5
 
Az összeállításból kiderül az is, hogy az általunk már bemutatott kék Skodának első és hátsó kamerája is van. Így aztán lehet próbálkozni azzal a történettel, hogy valaki még záróvonal előtt kezdett előzni, csak váratlanul jött egy előzni tilos, de a hátsó kamerás felvételek is nagyon beszédesek tudnak lenni.
 
dc4
 
Szintén tanulság, hogy ha ittasan kerékpározik valaki, akkor ne akarja terjegető mozdulatokkal maga elé engedni a szirénázó rendőrautót, mert egy kézzel kormányozva még szembetűnőbb lesz a valóság az egyensúlyzavarról.
 
dc3
 
Annak is megvan a bája, amikor a FakeTaxi feliratú jármű vezetője egy bizonyos rúdnak a másik oldalára kerül, miután megb*ecstelenítette a záróvonalat.
 
dc2
 
Az útépítéseknél kihelyezett jelzőlámpánál bemutatott sorkikerüléses pirosnál settenkedés alapesetben is vérnyomásemelő, de ha azt egy busz követi el, akkor még jobban felszalad a szemöldök.
 
dc6

 

A látottak remélhetőleg jónéhány autós kedvét elveszik attól, hogy szabályt szegve jussanak előbbre, de ha ez nem is történik meg, legalább tudni fogják, hogy a szélvédő mögötti villogó fényeket látva mire számítsanak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.