Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. december 10.

Kirabolta ismerősét egy fiatalkorú Kőszegen, ablakon szökött ki a sértett - letöltendő börtönt javasol az ügyészség

Megütötte és veréssel fenyegette ismerősét egy fiatalkorú férfi Kőszegen, ha nem kap pénzt. Nem csak a pénztárcáját és készpénzét vette el, de felforgatta ismerőse lakását és értékeit is magához vette. Fiatalkorúan börtönében, letöltendő szabadságvesztést javasol az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú férfi ellen, aki erőszakkal elvette egy ismerőse értékeit 2018. októberében, Kőszegen.

A vádirat szerint a vádlott éjfél körül csengetett be az egyik társasház földszintjén lakó ismerőséhez, majd amikor a vádlott bejutott a lakásba, arcon ütötte a sértettet, majd kulcsra zárta maga mögött az ajtót, a kulcsot pedig eltette. A vádlott pénzt követelt a sértettől, aki megtagadta a követelés teljesítését. A vádlott ekkor megfenyegette a sértettet, hogy ismét megüti, ha nem ad neki pénzt. A sértett félelmében átadott 10.000 forintot a pénztárcájából a vádlottnak, a vádlott azonban kivett még 2.000 forintot a tárcából, valamint kitépett a sértett kezéből egy további 2.000 forintos bankjegyet, ami kettészakadt.

A rablónak nem sikerült komoly zsákmányra szert tennie  Fotó: 112Press / Illusztráció

A vádlott ezt követően felszólította a sértettet, hogy menjenek el, és vegyenek le pénzt a sértett bankkártyájáról, azonban a sértett közölte a vádlottal, hogy nincs pénz a számláján. A vádlott ekkor eltette a sértett asztalon heverő mobiltelefonját, majd elkezdett értékek után kutatni a lakásban. A sértett megpróbált menekülni, elindult az ajtó felé, azonban a vádlott
megfenyegette azzal, hogy megüti. A sértett ekkor a fürdőszobába ment, ahonnét kimászott az ablakon keresztül, és segítséget kért a társasház egy másik lakójától, aki kihívta a rendőrséget.

A vádlott 80.000 forint kárt okozott a sértettnek, amiből 74.000 forint az elvitt értékek egy részének lefoglalásával megtérült.
A Szombathelyi Járási Ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.