2016. július 21.

Előzetesben a szombathelyi Kálvária utcában történt rablással gyanúsított fiatalok

Három fiatal férfi csoportosan rabolt ki egy negyediket Szombathelyen május 28-án. Bántalmazták, fenyegették és végül elvették minden értékét, még a cigarettáját is. Kihallgatásuk során mindannyian részletes beismerő vallomást tettek.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást három fiatal ellen, akik 2016. május 28-án éjjel bántalmaztak, fenyegetettek és az értékei átadására kényszerítettek egy 24 éves répcelaki lakost Szombathelyen, a Kálvária utcában. Miután a férfi sem a fenyegetés, sem pedig a bántalmazás ellenére nem volt hajlandó az értékeit átadni, a gyanúsítottak átkutatták a nadrágjának zsebeit, majd elvették a pénzét, a telefonját, a karóráját és cigarettáját is.

A nyomozók az eljárás során beazonosították a támadókat, akiket elfogtak, majd előállításukat követően gyanúsítottként kihallgattak. A 17 éves sorokpolányi, a 20 éves gyanógeregyei és az ugyancsak 20 éves nemeskoltai férfi részletes beismerő vallomást tett.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatásokkor a rendőrök csak a karórát találták meg, mert a telefonért már egy másik ház ajtaján kellett a nyomozóknak kopogtatniuk. Azt egy 24 éves sorokpolányi férfitől foglalták le, akivel szemben - gyanúsítotti kihallgatását követően - orgazdaság vétség elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. július 19-én a fiatalokat őrizetbe vették, majd őket a Szombathelyi Járásbíróság 2016. július 21-én előzetes letartóztatásba helyezte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.