Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. június 07.

Pénzért kényszerítettek szexre kiskorút Szombathelyen - Letartóztatták a párt

A férfi és a nő másfél hónapon keresztül napi négy-öt szexuális aktusra kényszerített egy 14 évnél idősebb kiskorú lányt Szombathelyen. Ha a lány ellenkezett, akkor a nő megkérte a bűntársát, hogy bántalmazással bírja "jobb belátásra" a pénzt termelő kiskorút.

A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze szombaton indítványozta annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Pest megyei rendőrök csütörtökön vettek őrizetbe, mert 2021. tavaszán kiskorút kényszerítettek szexuális cselekmények végzésére Szombathelyen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. április közepétől május végéig terjedő időben Szombathelyen a kiskorú sértettet napi 4-5 alkalommal erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette pénzért szexuális cselekmények végzésére, míg nőismerőse vette át a szexuális cselekmények ellenértékét és ha a sértett ellenkezett, a fiatal lány bántalmazására bíztatta a bűntársát.

A Vas Megyei Főügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója szombaton elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Néhány példa arra, hogyan lépnek fel az Accor hotelláncnál a gyermekprostitúció ellen

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.