Szerző: 112Press 2020. november 30.

Parkolóból kanyarodott Mitsubishi elé egy Renault - egy VW is megrongálódott

A személyi sérülés nélküli baleset a szombathelyi Hollán Ernő utcában történt, ahol nagyobb torlódás alakult ki a csúcsidőben.

A belváros felől tartott az Ady tér irányába egy Mitsubishi terepjáró a Hollán Ernő utcában. A menetirány szerinti jobb oldali parkolóból egy Renault hajtott a jármű elé.
 
Parkolóból kanyarodott Mitsubishi elé egy Renault a szombathelyi Hollán Ernő utcában
 
A terepjáró vezetőjét meglepte a manőver, valamennyit tudott balra kormányozni, de a két jármű összeütközött.
 
s1
 
A megütött elejű Renault pördülés közben az előtte parkoló Volkswagen kisbusz oldalának ütközött.
 
s4
 
A terepjáró a felnijével felkarcolva az aszfaltot a Sörház utcában állt meg. (Az utca sajátossága, hogy kb. a felénél megváltozik a neve, lásd itt.)
 
s2
A balesetet rögzítette a Közterület Felügyelet térfigyelő kamerája.
 
 
A Renault vezetője először még úgy gondolta, hogy a Mitsubishi sebessége is közrejátszhatott a balesetben, de később átgondolta a dolgot és elismerte a felelősségét a balesetért.
 
s6
 
Időközben a helyszínre érkezett a parkoló VW sofőrje is.
 
s9
 
A helyszínen nagy torlódás alakult ki a délutáni csúcsidőben, a forgalmat a Készenléti Rendőrség rendőrei irányították. Egy sávon, váltakozó irányban haladhatott a forgalom.
 
A vétlen fél is segített az okozó autójának eltolásában
 
Az összetört Renault-t a két vétlen sofőr mellett rendőrök is segítettek letolni az útról, hogy megindulhasson a forgalom.
 
Hirdetés
 

KRESZ 24. § Elindulás

(1) Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni. A zárt pályáról az úttestre ráhajtó villamosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben - a villamossal azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveket ide nem értve - elsőbbsége van.

(2) Az elindulást, illetőleg az úttestre való ráhajtást irányjelzéssel [29. § (2) bekezdés] jelezni kell.

(3) Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, illetőleg a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. (Forrás)

 

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.