Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. szeptember 26.

Parlagfűmezőn landolt az Audi Torony közelében – hárman megsérültek

Szabályosan bekötve utazott két gyermek abban az Audi személyautóban, ami eddig tisztázatlan okból letért az útról és árokba csapódott a Vas megyei Torony közelében. A bekapcsolt öveknek köszönhetően csak könnyű sérüléseket szenvedtek az autóban ülők szombaton délután.

Mindenki be volt kötve, így a gyerekek sem zuhantak ki a kitört hátsó ablakokon

Az osztrák határ felé tartott a 8901-es úton egy Audi személyautó, ami Torony települést elhagyva egy balra ívelő kanyar után áttért a szemközti sávba.

A hirtelen kormánymozdulat után sodródni kezdett az Audi

Az autót vezető asszony a nyomok alapján hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni a menetirány szerinti jobb oldalra. Az autó így éppen elkerült egy jelzőtáblát, majd sodródni kezdett és az oldalával az árokba csapódott, majd a lendülettől átfordult az árokparton és egy parlagfűvel teli mezőgazdasági terület szélén állt meg.

Helyszíni szemle a parlagfüves területen, Torony közelében

A sofőr mögött két gyermek utazott, egyikőjük ülésmagasítóban, a másik babaülésben. Indulás előtt mindkét gyermeket szabályosan bekötötték és az üléseket is megfelelően rögzítették, így nem zuhantak ki az autóból, amikor a jármű átfordult az oldalán.

b04

A mentők három személyt szállítottak kórházba, információnk szerint mindenki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

b11

A forgalom a helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott, rendőri irányítás mellett.

b03

Sok sofőr nem tudja, mit jelent a lefelé tartott tenyér

A rendőrök nem állították meg a forgalmat akkor, amikor a baleseti helyszínelő az egyik sávban a nyomokat rögzítette. Az érkező járművek vezetőinek a rendőrök derékmagasságban,  lefelé fordított tenyérrel lengetve jelezték, hogy lassítsanak. Több sofőr azonban ezzel nem tudott mit kezdeni. Volt férfi, aki változatlan sebességgel hajtott el a rendőr mellett, egy asszony pedig úgy beletaposott a fékbe, hogy majdnem megfejelte a kormányt, majd az ablakot lehúzva érdeklődött, hogy akkor most mit kell csinálni.

b12

Egy idősebb férfi megállt a rendőri állj jelzésre, majd amikor a szemből érkezők elhajtottak, akkor a rendőr jelezte, hogy indulhat. A sofőr azonban csóválta a fejét, ezért a rendőr ellenőrizte, érkezik-e szemből valami, ami akadályozza a sofőrt, de nem érkezett másik jármű. Ekkor újra intett, hogy induljon, majd már „erőteljesebben” jelezte, hogy haladni kellene. Az autó vezetője azonban a lenyugvó napra mutogatott és a szájáról le lehetett olvasni az olvasóink által rendszeresen felemlegetett mondatot: „a szemembe süt a nap”…

Pályaelhagyásos baleset Torony közelében - árokba sodródott egy Audi



 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.