Barion Pixel
2017. december 05.

Padkára futott, majd többször átpördült a tetején egy Fiat Vasasszonyfánál

A személyautó Tömörd felé tartott, amikor a menetirány szerinti jobb padkára futott az egyenes úton. A sofőr megijedhetett és hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni az útra, de elveszítette uralmát a jármű felett.

Vasasszonyfa

A Fiat áttért a szemközti sávba, majd árokba hajtott. Az autó ezután háromszor átpördült a tetején és szántóföldön állt meg.

A balesetben ketten könnyebb sérülést szenvedtek, a mentők kórházba szállították az autóban ülőket. A baleset szerencsés kimeneteléhez  nagyban hozzájárult, hogy mindenki használta a biztonsági övét. A helyszínelés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom.

Vasasszonyfa

A Fiat borulásának több szemtanúja is volt, akik elmondták, hogy a sofőr nem száguldozott, kb. 80 km/órás sebességgel haladhatott, amikor padkára futott. Hasonló esetben a lehetőségekhez képest hagyni kell "kigurulni" az autót a hirtelen kormánymozdulat, vagy a heves fékezés helyett, majd óvatosan visszakormányozni az autót az úttestre.  Természetesen ezt nyugodt körülmények között egyszerű leírni, de stresszhelyzetben ezt nem mindenki tudja alkalmazni.

Vasasszonyfa

Padkára futott, majd többször átpördült a tetején egy Fiat Vasasszonyfánál




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.