Szerző: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. február 08.

Nem használt övet az utas - halálos baleset okozásáért indult eljárás a sofőr ellen

Túlélhette volna a balesetet, ha használja a biztonsági övét annak a Mercedes Sprinter típusú gépkocsinak az utasa, amelyik 2019. augusztus 22-én az éjjel tért le az M5-ös autópályáról, majd többszöri megpördülés után árokba csapódott. A rendőrség befejezte a baleset vizsgálatát.

2019. augusztus 9-én az éjszakai órákban az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 62-es kilométernél közlekedési baleset történt.

Egy Mercedes Sprinter letért a sztrádáról, többször megpördült és az árokba borult. A közlekedési balesetnek más jármű nem volt részese.  A balesetben egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. Továbbá hárman súlyos, míg négy fő könnyű sérüléseket szenvedett. Egyedül a gépjármű vezető nem sérült meg a balesetben.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőrön és a mellette utazón kívül senki sem használta a biztonsági övet. A kirendelt szakértő véleménye megállapította, hogy ha a biztonsági övet használta volna az elhunyt, akkor vélhetően túlélte volna a balesetet.

Az akkor még 31 éves sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozást befejezték a rendőrök, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.