Barion Pixel
Szerző: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 21.

Kiesett a Renault-ból az utas - vakcsatot használt biztonsági öv helyett

A balesetben vétlen Reanult személygépkocsi utasa súlyosan megsérült, amikor a tengelye körül többször megpördülő személygépkocsi az út melletti kukoricatáblába sodródott, a fiatal férfi pedig kiesett a járműből. Sem a Renault vezetője, sem az utasa nem használta a biztonsági övet.

A 6301-es főúton, Kisláng külterületén haladt autójával az a 29 éves férfi 2019. szeptember 20-án délután, aki egy kanyarhoz érve áttért a szemközti sávba, ahol szembe találta magát egy épp előzést folytató autóval.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ütközést elkerülve a két gépkocsi fékezett, azonban a baleset vétlen részese az útról letért és az út melletti földterületre sodródott, ahol az autó magatehetetlenül, tengelye körül többször megpördült. Az autóban ülő 19 éves utas a forgások során az autóból kiesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyszínelés során a rendőrök megállapították, hogy a baleset vétlen sérültjei - a sofőr és utasa - a biztonsági övet nem használták, és az autóból kiesett férfi oldalán az öv helyére egy öv nélküli csat volt bedugva.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A 29 éves kislángi férfi ellen büntetőfeljelentést tettek közúti baleset okozásának vétsége miatt, míg a biztonsági öv használatát elmulasztókkal szemben közigazgatási eljárást indítottak a székesfehérvári rendőrök.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.