Barion Pixel
Szerző: Bács-Kiskun MRFK / Kecskeméti Járási Ügyészség 2020. január 30.

Négy óra alatt kétszer okozott balesetet az ittas nő

Az ittas sofőr egy kecskeméti gyalogátkelőhelyen elgázolt egy kerékpárját maga mellett toló, szabályosan közlekedő gyalogost, majd négy órával később Soltvadkerten ütközött autójával egy kanyarodni szándékozó gépjárműnek. A második eset után a nő anélkül hajtott tovább, hogy meggyőződött volna arról, van-e sérültje a balesetnek.

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt letartóztatását indítványozza annak az ötvenhárom éves nőnek, aki miután 2020. január 27-én délben járművét ittasan vezetve Kecskeméten a zebrán elütött egy gyalogost, még ugyanezen a napon délután Soltvadkerten szintén ittas állapotban újabb balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, valaki megsérült-e.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a nő 2020. január 27-én 11 óra 30 perckor ittasan közlekedett járművével Kecskeméten, a Nyíri úton, ahol egy gyalogátkelőhelyen ittasságából eredő figyelmetlenség miatt elütötte a kerékpárját maga mellett tolva szabályosan átkelő gyalogost. A sértett a gázolás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a vele szembeni rendőri intézkedéseket követően járművével Soltvadkertre ment, ahol 15 óra 32 perckor ittassága miatt nekiütközött az előtte haladó és a kanyarodási szándéka miatt lassító járműnek. Az ütközés következtében a gépjárművek megrongálódtak. Ezután a gyanúsított nem állt meg, anélkül továbbhajtott, hogy meggyőződött volna arról, valaki a balesetben megsérült-e.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozó hatóság a nőt súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette, ittas járművezetés vétsége, továbbá cserbenhagyás vétsége miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A gyanúsított előéletére, a terhére rótt bűncselekmények súlyosságára, továbbá arra figyelemmel, hogy az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, az ügyészség a nő letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a mai napon indítványozta.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.