Barion Pixel
Szerző: Fekér Megyei Főügyészség 2019. december 07.

Újabb részletek a nagylóki halálos tréfáról - letartóztattak három férfit

A pultostól vásárolták a szigetelőszalagot, amivel a leitatott férfire bútorokat ragasztottak. Az illető felébredt ugyan az alkoholmámorból, de nem tudott kiszabadulni a árögzített tárgyak közül és reggelre meghalt.

Frissítés - a Székesfehérvári Járásbíróság közleménye

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartott ülésen mindhárom gyanúsított letartóztatását elrendelte. A döntés indoka egyrészt az volt, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú, törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt a bíróság álláspontja szerint alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon maradva a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével a bizonyítást megnehezítenék.

A végzést az ügyész mindhárom gyanúsított estében tudomásul vette. A döntést az egyik gyanúsított és védője tudomásul vette, míg a másik két gyanúsított és védőik fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében.

Korábban írtuk:

 

A Fejér Megyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a három férfinak a letartóztatását, akik 2019. november 28-án, egy nagylóki vendéglátóipari hely teraszán az ittas férfit székhez kötözték, magára hagyták, amelynek következtében a sértett elhunyt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak az esti órákban a sértettet szeszes itallal leitatták, majd – észlelve a teraszon alvó és hangosan horkoló sértettet – úgy döntöttek, hogy a székhez kötözik. Ennek érdekében egyikük a pultostól szigetelőszalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd a két széket az abban elhelyezkedő sértettel a szigetelőszalaggal áttekerte, a végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette. A gyanúsítottak a zárást követően a pultossal együtt távoztak, azonban az alvó, megkötözött sértettet magára hagyták.

Emberölés Nagylókon - Fotó: Fejér MRFK

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált kiszabadulni, amelynek során a székekkel együtt felborult, majd a hajnali órákban a terasz padlóján kihűlés következtében elhunyt.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint alaposan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén a bizonyítást a tanúk befolyásolásával, illetve bizonyítékok elrejtésével megnehezítenék.

A Székesfehérvári Járásbíróság a mai napon dönt a gyanúsítottak letartóztatásáról.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.