Szerző: VMKI/ OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete Szombathely / 112Press 2019. június 20.

Tűzoltó- és mentőmúzeum is látogatható a Múzeumok Éjszakáján Szombathelyen

Kinyitja kapuit a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhely és a Katonatörténeti Kiállítás, valamint a Fúsz Ernő Mentőmúzeum Szombathelyen a Múzeumok Éjszakáján 2019. június 22-én.

A tűzoltó múzeumban - Szombathely, Aréna utca 8.  - szakmai tárlatvezetéssel mutatják be a tűzoltóság, a polgári védelem, a katasztrófavédelem eszközeit, védőruházatát és megtekinthetik az érdeklődök az elmúlt másfél évszázad tárgyi emlékeit.

DSC_8416

A kiállításon szintén tárlatvezetéssel ismerhetik meg Savaria 2000 éves katonatörténetét, időszaki kiállításon a Vasvár megyei 83-as bakák hagyatékából rendezett fegyver és dokumentum gyűjteményt és családi relikviákat.

DSC_8421

A rendezvény keretében a Magyar Honvédség Vas megyei 11. Toborzóirodájának tagjai fegyver és katonai egyenruházati bemutatót, valamint óránként rövidfilmvetítés keretében bemutatják a Magyar Honvédség életét, tevékenységét és harceszközeit.

DSC_8354

A bemutatott eszközök és felszerelések kézbe vehetők és felpróbálhatók.

 

A Fúsz Ernő Mentőmúzeum is megnyitja kapuit június 22-én éjjel

Fúsz Ernő Mentőmúzeuma a Múzeumok Éjszakáján – 2019. június 22-én (szombaton) 20.00 órától hajnali 02.00 óráig – idén is sok szeretettel várja és rendhagyó időutazásra hívja látogatóit a Szombathelyi Mentőállomáson (Szombathely, Sugár út 1.) .

mentomuzeum3

A múzeum termeiben a mentéstörténet állomásait mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig.

mentomuzeum1

 

A Szombathelyi Törvényszéken a bíróság, a rendőrség és a büntetés-végrehajtás munkájába lehet bepillantani, interaktív programok keretében. Ezekről a rendezvényekről itt található bővebb információ.

Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhely- SzombathelyHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.