Barion Pixel
2015. október 24.

Árokba borult egy gyógyszerszállító kamion a 86-oson - videó

A fehérorosz kamion Szombathely felé tartott, amikor a vezetője szerint a jármű kacsázni kezdett. A szerelvény áttért a szemközti sávba, majd bokrokat kitörve az oldalára borult. Videó a műszaki mentésről.

Jellegzetesen elalvós balesetnek tűnt a szombat hajnali baleset a 86-os főúton, Egyházasrádóc közelében, azonban amikor erre rákérdeztünk a sofőrnél, akkor határozottan tiltakozott.

-Nem aludtam el, hiszen két órája kipihenten indultam Muraszombatról. Sokszor jártam már ezen a szakaszon, de ilyet, mint most még soha nem tapasztaltam. Valószínűleg a rossz út miatt a kamion kacsázni kezdett és  nem tudtam megtartani - mondta el oroszul a középkorú férfi. A kamion gyógyszert szállított, hűtőkocsiban.

A kamion áttért a szemközti sávba, majd bokrokat döntve az oldalára fordult

A balesetben senki nem sérült meg. A műszaki mentés idején kétszer volt teljes útzár. A rendőrség elterelte a forgalmat. Most is volt azonban olyan járművezető, aki ügyeskedni próbált, így földúton kerülte meg a terelő rendőröket, majd visszatért a 86-osra, ahol aztán belefutott a baleset helyszíne előtt az úton keresztbefordított, bekapcsolt fényhídú rendőrautóba. A sofőr még ezt is kikerülte, végül odaért a műszaki mentéshez. A férfi ott viszont már gyorsan megértette, hogy két választása van, vagy visszafordul, vagy kap 50 ezer forintos helyszíni bírságot és azután fordul vissza. Az előbbit választotta.

Fehérorosz kamion balesete a 86-os főúton

A helyszínen egy hosszabb szakaszon kivágták az út szélén a sűrű bozótost az autómentő munkatársai. Emiatt télen itt előfordulhat hóátfúvás is. A kamion útra emelésében a Zsömbi kamionmentőn kívül a Vasi Bérgép daruja is segédkezett.

Fehérorosz kamion balesete a 86-os főúton

A sérült kamiont rendőri biztosítás mellett vontatták be Szombathelyre.

Gyógyszerszállító szenvedett balesetet 86-oson, Egyházasrádócnál




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.