Barion Pixel
2016. december 01.

Múltidéző: vonatbalesetek- halálos gázolások

A kőszegi szikvízgyár kocsisa éjszaka a vonatnak hajtott, ő és lovai is szörnyethaltak. Egy harmincéves férfi öngyilkosság céljából kifeküdt a tehervonat elé, ami levágta a lábát, majd egy személyvonat is áthajtott a testén.

Halálos szerencsétlenség a kőszegi vasuton.

Egy szódás kocsi a vonatba szaladt.

Évek óta sürgetik már a kőszegi vasut mentén való átjárók sorompóval való ellátását, minden felirat, minden akció sikertelen maradt a kőszegi h. é. vasút r. t. fukarsága következtében.

Hiába szóltak a közönség érdekei a kérelmek mellett, hiába volt már néhány vasúti szerencsétlenség az átjáróknál, a bajokon nem akartak okulni s szivtelenül elzárkóztak minden orvoslás elől. Tegnapelőtt este ujabb véres borzalma lett ennek a könnyelmüségnek. A kőszegfalvi átjárónál, amely sem lámpával, sem sorompóval nincs ellátva megrázó szerencsétlenség történt. Egy szódáskocsi beleszaladt háromnegyed tiz táján a Kőszeg felé robogó vonatba, amely halálra gázolta a kocsist lovaival együtt.

A szerencsétlenségről a következőket jelenti tudósitónk:
A kőszegi szikvizgyár r. t. kocsisa Róka Ferenc Nemescsóról hazafelé jövet gyanutlanul hajtott a sötétben a kőszegfalvi vasuti átjáró felé, mikor az arra robogó vonat hirtelen elragadta lovaival együtt. A rettenetes összeütközésben a kocsi darabokra törten zuhant a sinmenti árokba s az egyik ló hullája is odazuhant. A másik lovat kocsiszekérrel és kocsissal együtt a vonat magával vonszolta még vagy 200 méternyire míg a fékező meg nem állitotta a gépet.

A ló hulláját eltakaritották a vonat hátuljából, a kocsis holtteste azonban ott maradt a sinek közt, míg a kőszegi rendőrhatóság meg jelent vizsgálatra.

A szegény ember fejét a felismerhetetlenségig szétroncsolták a kerekek s el is vágták a törzstől.

A szombathelyi kir. ügyészség kőszegi járásbiróságot bizta meg a boncolással. Tegnap pedig a kir. ügyész is kitazott vizsgálat végett.

A szerencsétlenség áldozata, a szegény kocsis, 40 éves volt s nagy családot hagyott hátra, 7 kis gyermeke maradt kenyérkereső nélkül.

Borzalmas tragédiája a szomoru emlékü régebbi szerencsétlenségekkel együtt a vasuttrásaság lelkiismeretbeli kérdése lett. Elbirja-e ezt a felelősséget azokon a halálos átjárókon, melyekre sajnálnak sorompókat állítani? Ha a közönség pénzén élnek, tartsák szem előtt a közönség közbiztonságát is! Ez elemi kötelességük!

Kőszegi vonatszerencsétlenség

Kőszegi vonatszerencsétlenség

A kőszegi vasuti szerencsétlenség.

A kőszegi vasút kőszeghelyi átjárójánál pénteken éjjel a Kőszegre futó vonat hallra gázolta a kőszegi szikvizgyár kocsisát lovaival együtt. A borzalmas esetben a boncolás igazolta, hogy Róka Ferenc kocsis nem volt ittas állapotban. A szikvizgyár kára 5000 korona. A szerencsétlenségről szóló iratok már a kir. ügyészség kezében vannak. A szegény kocsis holttestét tegnap délután temették el nagy részvét mellette. Hét árva maradt utána.

Kőszegi vonatszerencsétlenség

A vonat halottja.

Schekk János németszentmihályi gazdálkodót a Jobbágy Ujfaluról Karasztosra vezető vasúti átjárónál a vasúti sineken halva találták. –Szerdán történ a szerencsétlenség. Schekk János a megejtett vizsgálat adatai szerint öngyilkossági szándékkal feküdt a Feslő-Eőrből Szombathelyre az esti órákban indult tehervonat elé. A vonat leszelte a bal lábát s a tehervonat után indult személyvonat is keresztülgázolt rajta. Ez utóbbi vonat személyzete vette észre a szerencsétlenséget. A vizsgálatot Lauringer István felső-eőri szolgabíró dr. Hauer Pál járásorvos közbenjöttévek ejtette meg. Az elgázolt ember még csak harmincz éves volt.   

A voonat halottja

Hirdetés (X)

Fenyőtoboz

Pénzt, sok pénzt

A feketre lovas


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.