Szerző: 112Press 2022. március 16.

Mindkét sofőr állítja, hogy zöld volt a lámpa – Fiat ütközött Mercedesszel Szombathelyen

Egy ember megsérült abban a közlekedési balesetben, ami szerdán délután történt a szombathelyi Szelestey László és Vörösmarty Mihály utcák kereszteződésében. A csúcsidőben történt karambol miatt nagy torlódás alakult ki.

A vasútállomás felől érkező Mercedes vezetője a Szelestey utcából balra akart kanyarodni, a piac felé.

Mindkét sofőr azt állítja, hogy zöld jelzésen haladt át

-Piros lámpánál álltam, egy busz előtt. Láttam, hogy zöldre vált a lámpa és elindultam. Jobbra figyeltem a kereszteződésben, amikor balról az autóm orrának ütközött a Fiat és átperdítette a két tonnás autót az ellenkező irányba. A feleségemet elvitték a mentők, a biztonsági öv miatt zúzódásokat szenvedett – válaszolt kérdésünkre a szlovák rendszámú Mercedest vezető magyar férfi.

Mindkét sofőr azt állítja, hogy zöld jelzésen haladt át

A Fiat vezetője szintén elmondta, szerinte mi történt.

Mindkét sofőr azt állítja, hogy zöld jelzésen haladt át

-Kőszeg irányába tartottam és zöld jelzésnél haladtam át, amikor jobbról elém hajtott a Mercedes – elevenítette fel a középkorú férfi.

DSC_2231

Fedélzeti kamera egyik autóban sem volt.

A SZOVA munkatársa takarította el a törmeléket

Az biztos, hogy egyszerre nem lehetett zöld mind a két sofőrnek a jelzőlámpa. A Mercedes vezetője azt mondta, hogy a mögötte álló busz is elindult a zöld jelzésre, majd megállt a balesetet észlelve, de a helyszínelőket már nem várta meg a sofőr, mert „menetben volt”. A férfi szerint a buszsofőr is alátámasztotta az igazát és őt keresi meg, mint legfontosabb szemtanút.

Nagy torlódás alakult ki

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt rendőri irányítás mellett haladt a forgalom. A csúcsidőben nagy torlódás alakult ki.

Mindkét sofőr azt állítja, hogy zöld jelzésen haladt át

Rendszeresen visszatérő probléma, hogy sok gyalogos és járművezető nem tudja, hogy a rendőr utasítása felülírja a jelzőlámpát. Röviden: ha rendőr irányítja a forgalmat, akkor az ő utasításait kell figyelni, nem pedig a jelzőlámpát, vagy a jelzőtáblát.

Szombathelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre

Most is akadt olyan sofőr, aki azért hajtott szembe a forgalommal, mert neki zöldet mutatott a lámpa, az úttesten „mutogató” rendőrt pedig kikerülte volna. A képünkön látható autó vezetője kénytelen volt a tolatási képességeit is bemutatni, ha már a karjelzéseket nem sikerült elsajátítania.

DSC_2243

Fiat ütközött Mercedesszel - mindkét sofőr állítja, hogy zöldet mutatott neki a jelzőlámpa
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.