Szerző: Pest Megyei RFK / Pest MKVI / Pest Megyei Főügyészség 2020. január 15.

Mérgében gyújtott tüzet a lakókocsinál, halálos sérüléseket szenvedett az ivócimborája

Bosszantásként gyújtott tüzet ismerősei lakókocsija közelében az a 28 éves monori férfi, akit emberölés bűntettével, valamint emberölés bűntett kísérletével gyanúsítottak meg a Pest megyei nyomozók és a Pest Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatását.

2020. január 8-án kora délután leégett egy monori ház udvarán álló lakókocsi, amelyben a tűz keletkezésekor egy 48 éves férfi és élettársa tartózkodott. A nő, aki sérült párja segélykiáltására riadt fel álmából ki tudta húzni őt a lángok közül, a mentők kórházba vitték, de az orvosi ellátás ellenére másnap belehalt égési sérüléseibe.

Fotó: Monor HTP

A tűzoltók kiérkezésekor a lakókocsi teljes egészében égett, egy gázpalack felrobbant. A lángok veszélyeztették a mellette lévő lakóházat is. A monori hivatásos tűzoltók az égő lakókocsit eloltották, az épületet átvizsgálták és átszellőztették. Az egységek az oltás során még egy gázpalackot kihoztak az égő kocsiból, aminek a hűtéséről gondoskodtak.

Fotó: Monor HTP

A tűz keletkezésének körülményeit tisztázandó tűzvizsgálat azt állapította meg, hogy a lángok a lakókocsi közelében csaptak fel, majd terjedtek át a járműre. A tűzfészek nagy valószínűséggel egy egymásra halmozott szemetes zsákkupac volt, amit meggyújtottak, a tűz pedig pillanatok alatt átterjedt a lakókocsi ablakának függönyére, majd tovább a benn tartózkodó férfire.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A beszerzett információk alapján a nyomozók egyre inkább egy 28 éves helyi férfire összpontosítottak, aki időnként összejárt az elhunyttal és annak élettársával. Többször ittak már együtt, ahogyan a tragédia napján is. Délelőtt kezdték a pálinkázást és a borozást, majd 1-2 óra elteltével K. János elment, a pár pedig lefeküdt aludni. K. János ekkor döntött úgy, mivel a nő csúnyán beszélt vele, megleckézteti őt. Bosszantásukhoz a lakókocsi melletti zsákokat öngyújtóval meggyújtotta, majd állt és nézte az egyre terjedő tüzet. Mire feleszmélt, a lángok fékezhetetlenül átterjedtek a lakókocsira, próbálta ugyan eloltani, de nem járt sikerrel.

Fotó: Monor HTP

Miután elegendő adat és bizonyíték állt rendelkezésre, a rendőrök emberölés bűntettével, valamint emberölés bűntett kísérletével gyanúsították meg. K. János elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vele szemben őrizetbe vétele mellett folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó: Monor HTP

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta a huszonnyolc éves férfi letartóztatását.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.