Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2021. január 07.

Súlyosan megsérült a busz utasa - vádat emeltek a Mercedes vezetője ellen

A személyautó vezetője figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe 2020. márciusában és a jármű autóbusszal ütközött. A sofőr ellen vádat emeltek. Bíróság elé kerül annak a csapatnak az ügye is, akik bérelt teherautóval loptak kerékpárokat és motorokat Ausztriából, hogy eladják azokat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset  okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki összeütközött egy autóbusszal 2020. márciusában Szombathelyen.

Busz elé hajtott egy Mercedes Szombathelyen - több utas is megsérült

A vádirat szerint a vádlott nem adott elsőbbséget a Szelestey és a Nádasdy utca kereszteződésében a menetrendszerinti távolsági busznak, ami 15 utast szállított.

Az ütközés következtében a vádlott gépkocsija megpördült, egy közeli üzlet bejáratának csapódott, majd visszagurult az úttestre.

A balesetben a busz egyik utasa súlyos, míg két másik utasa könnyű sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

 

Busz elé hajtott egy Mercedes Szombathelyen - többen megsérültekBérelt teherautóval lopták a motorokat és kerékpoárokat Ausztriából

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat  az ellen a három férfi ellen, akik kerékpárokat és motorokat loptak Ausztriában 2018. júliusában.

A vádirat szerint a vádlottak kibéreltek egy kistehergépkocsit, és azzal utaztak Grazba, ahol egy éjszaka alatt elloptak két segédmotort és hét kerékpárt, összesen 532.500 forint értékben.

A vádlottak hajnalban már ismét Magyarországon voltak, és elrejtették a lopott járműveket –amiket később értékesíteni akartak - a lakóhelyük közeli erdőben.

A rendőrség még aznap megtalálta és lefoglalta a lopott holmit.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta valamennyi vádlottal szemben.

Korábban beszámoltunk egy esetről, ahol a bucsui határátkelőhelyen találtak milliós értékű, feltehetőleg lopott e-bike-okat a bokrok között.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.