Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. szeptember 10.

Milliós e-kerékpárok hevertek a bokorban a bucsui határátkelőnél

Darabonként kétmillió forint az értéke azoknak a kétkerekűeknek, amiket a bucsui határátkelőnél rejtett el fák, bokrok közé valaki.

Információnk szerint a hét elején bukkantak az e-kerékpárokra a Magyar Közút emberei. A feltehetőleg lopott eszközökről értesítették a rendőrséget.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Seffer Lilla címzetes rendőr őrnagy megkeresésünkre szűkszavú választ adott:

-Tekintettel arra, hogy a bucsui határátkelőhely közelében talált e-kerékpárokkal kapcsolatos eljárást az osztrák rendőrség folytatja, így bővebb információval nem tudok szolgálni.

A kérdéseinket elküldtük az osztrák rendőrségnek is, ahonnan egyelőre szintén szűkszavú válasz érkezett.

-Az Oberwarti Bűnügyi Rendőrség a magyar hatóságokkal együttműködve jelenleg vizsgálja, hogy az eset Burgenlandban történt betöréshez kapcsolódik-e – válaszolt Heinz Heidenreich főfelügyelő, a közönségkapcsolatokért felelős osztály vezetője.

A bucsui határátkelőnél találták az elektromos túrakerékpárokat A kép illusztráció

Így egyelőre nem biztos, csak valószínűsíthető, hogy lopott eszközökről van szó, hiszen nem életszerű, hogy valaki bokorban tárol ilyen e-kerékpárokat.

Információink szerint Haibike Xduro Allmtn 8.0 és 7.0, 5.0 kerékpárokról van szó. Az előbbi jelenleg 2,47 millió forintba kerül, az utóbbiak már 2,1 millió forintért is hazavihetők. Összesen négy kerékpárt rejtett a bozótos.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.