Barion Pixel
Szerző: 112Press / Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. augusztus 19.

Mentőhelikopterről észlelték a bozóttüzet Szombathely közelében

A magasból észlelt tűz valószínűsíthetően lerakott hulladéknál keletkezett és onnan terjedt át a növényzetre. Szombathelyi tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Tüzet észlelt egy mentőhelikopter személyzete Szombathely és Táplászentkereszt között csütörtökön késő délután. Értesülésünket az Országos Mentőszolgálat megerősítette.

Helikopterről fedezték fel a tüzet Szombathely közelében

-Egy betegátadás után a bázisra visszarepülő mentőhelikopterről észlelték a tüzet. A helikopter személyzete azonnal rádión keresztül tájékoztatta a mentésirányítást, a hozzávetőleges lokalizáció és kiterjedés, valamint érintett területek megjelölésével - válaszolt a 112Press kérdésére Méhes Dóra, az OMSZ kommunikációs szervezője.

Szombathelyi tűzoltók oltották el a bozóttüzet és az izzó szemetet Fotó: Szombathelyi HTP

-Egy hektáron égett a száraz fű és a lerakott hulladék egy bokros területen Szombathely közelében csütörtökön az esti órákban. A szombathelyi hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezésekor már csak kilencven négyzetméteren izzott, parázslott a terület - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Oltás után Fotó: Szombathelyi HTP

Az egységek két vízsugárral a területet átnedvesítették, a lánggal égés megszüntették. A tűz eloltásához szikracsapókat és lapátokat is használtak.

Fotó: Szombathelyi HTP

Korábbi videónk Szombathelyre érkező mentőhelikopterekről:

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.