Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. április 16.

Nagy videóösszefoglaló a szeméttelep-tűzről, Szombathelyről

Több helyszínről is villantunk fel képeket, a földről és a levegőből is megmutatjuk azt a tüzet, amit Kőszegről is jól láttak és aminek a füstjét több településen is érezhették az ott lakók.

Sokan írtak már a szombathelyi szeméttelep tűzről, a lánok által helyszínre csalt tömegről és a nagy füstről. Mi igyekszünk mindenből mutatni egy kicsit.

Videónkban felbukkan a Falco monstrum munkagépe is, ami rendőri felvezetéssel közlekedhetett a városban és nagy segítségére volt a tűzoltóknak. Érdekesség, hogy a munkagép vezetője ismerősként üdvözölt minket. Akkor találkoztunk, amikor kigyulladt az autója. Ezúttal egy sokkal nagyobb tűz ellen küzdött.

A munkagép a Falco-ból érkezett rendőri felvezetéssel és nagyon sokat segített a tűz megfékezésében

Jártunk tűzhöz közeli családi házban, kiskertben is, megörökítettük a földdel érkező teherautókat.

Amit senki sem szeretne látni a saját ablakából...

57 méteres magasságban belerepültünk drónnal a füstfelhőbe. Fel is tesszük a költői kérdést: vajon kb. 15 emelet magasságban vannak még szikrák a füstben? Videónkból kiderül.

Lángoló hulladékudvar Szombathelyen

A vasi és a szomszédos megyék tűzoltói, valamint a segítők komoly munkát végeztek, hogy megakadályozzák a  tűz tovább terjedését.

A rendőrök és a polgárőrök viszonylag rövid idő alatt kiürítették a Körmendi és a Jáki utat, igaz, több száz autónak kellett elhagynia a területet és nagyon sok gyalogos, kerékpáros is érkezett.

A rendőrök kérésére hamar feloszlott a tömeg

A hivatásos tűzoltók mellett komoly szerep jutott az önkéntes tűzoltóknak is.

Önkéntes tűzoltók a körmendi úton

Tavaly felidéztünk egy 2002-ben történt tüzet ezen a területen, ezt érdekességként linkeljük, korabeli fotókkal. A cikkben szó esik a közelben leégett Vörös Malomról is.

 

A Katasztrófavédelem közleményei, fordított időrendben:

2020.04.16. 20:59 - A tűzoltók eloltották a lángokat, jelenleg a tűzoltási utómunkálatokat végzik és a még izzó részek leégetését felügyelik a helyszínen.
 2020.04.16. 20:46 - Egy napja dolgoznak a szombathelyi hivatásos tűzoltók a megyeszékhely Szent Gellért utcájában, ahol szerda este mintegy másfél hektárnyi növényi hulladék gyulladt meg.
 2020.04.16. 02:15 - Még tart a tűzoltói beavatkozás Szombathelyen, a Szent Gellért utcában, ahol növényi hulladék ég mintegy másfél hektáron. Az egységek felügyelet mellett égetik a zöldhulladékot.
2020.04.15. 22:47 - A szombathelyi, a sárvári, a körmendi, a kapuvári, a zalaegerszegi, a soproni, a csepregi, a táplánszentkereszti, a horvátzsidányi és a vépi tűzoltók körülhatárolták a lángokat.
2020.04.15. 21:57 - Három hektárnyi területen ég a növényi hulladék Szombathelyen, a Szent Gellért utcában. A tűz lakóházakat nem veszélyeztet. A lángok oltásán közös erővel dolgoznak a tűzoltók.
2020.04.15. 21:40 - A szombathelyi, a sárvári és a körmendi hivatásos, valamint a szombathelyi, a táplánszentkereszti, a horvátzsidányi és a vépi önkéntes tűzoltók több oldalról oltják a tüzet.
2020.04.15. 20:57 - Zöldhulladék-tároló ég Szombathelyen, a Szent Gellért utcában. A tűz áterjedt egy szomszédos tárolóra is. Az egységek a lángok továbbterjedésének megakadályozásán dolgoznak.
2020.04.15. 20:28 - A szombathelyi tűzoltók megkezdték a lángok oltását.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.