Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. május 29.

Megyei tűzoltó szakmai verseny Körmenden

Mindhárom hivatásos tűzoltó-parancsnokságról és négy önkormányzati tűzoltó-parancsnokságról érkeztek csapatok a Vas megyei tűzoltó szakmai versenyre, amelyet május 28-án tartottak Körmenden.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei évben is megrendezi felmenő rendszerű tűzoltó szakmai versenyét, melynek első állomása a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság által szervezett megyei döntő. Vas megyében május 28-án került sor a megyei megmérettetésre, a versenyt Pajor László tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg, balesetmentes, sportszerű versenyzésre buzdította a csapatokat.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elméleti tesztsor megoldását követően a csapatoknak a műszaki mentési helyszínen egy szimulált káreseményt kellett felszámolnia. A feltételezett helyzet szerint baleset következtében egy személygépkocsi az oldalára dőlt.

 

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A járműben rekedt személyt ki kell menteni, és a mentőegységnek átadni. Amíg a mentőegységek a helyszínre érkeztek addig az elsődleges segítségnyújtást is meg kellett adni a sérültnek. A második állomáson egy tűzoltási feladatot kellett megoldaniuk, ahol az állomásvezetőktől kapott információk alapján tudták megkezdeni a beavatkozást.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A legjobbaknak járó díjakat Horváth Zoltán tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott gazdasági igazgató-helyettese adta át.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hivatásos tűzoltó-parancsnokságok versenyében az első a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, második a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, harmadik pedig a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata lett.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok közül a dobogó legfelső fokára a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság állhatott fel, második a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság lett, míg harmadik helyen a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói végeztek.

Szakmai versenyen bizonyíthattak a megye tűzoltói Körmenden
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.