Szerző: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2020. március 20.

Megölte három éves gyermekét - beszámíthatatlannak nyilvánították a kunszentmártoni nőt

Beszámíthatatlan állapotban követte el tettét az igazságügyi elmeorvosi szakértők szerint a 32 éves asszony, ezért kényszergyógykezelését javasolja az ügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az anyával szemben, aki kunszentmártoni otthonában megölte három éves kisfiát.

A vád szerint az asszony 2019. november 22-én, dél körül, egy konyhakéssel mellkason szúrta a kiskorú sértettet, aki ennek következtében néhány percen belül életét vesztette.

Az elkövetőt a nyomozás során igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg és megállapították, hogy a vádlott a bűncselekményt olyan kóros elmeállapotban követte el, mely kizárta beszámítási képességét, illetve a szakértők véleménye szerint a későbbiekben is várható, hogy hasonló cselekményt követhet el.

A szakvéleményre figyelemmel az ügyész indítványára a vádemelést megelőzően a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az elkövető előzetes kényszergyógykezelését rendelte el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Szolnoki Törvényszék a vádlottat a 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének vádja alól mentse fel és intézkedésként rendelje el a vádlott kényszergyógykezelését. 

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.