Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. július 04.

Meghalt a zanati baleset okozója - kifejelte a szélvédőt, de nem hagyta, hogy megvizsgálják

Az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléssel került kórházba a balesetkor biztonsági övet nem használó sofőr, az adatok pontosítására azonban nem volt lehetőség, mert a férfi elhagyta a kórházat, mielőtt megvizsgálhatták volna.

Eddig két cikkben foglalkoztunk a Szombathely-Zanaton történtekkel, a balesetet okozó sofőr ugyanis kifogásolta a helyszíni tudósításunkban leírtakat és a mentőket is olyasmivel vádolta meg, amit ők biztosan nem követtek el.
 

 

Az egyszerű balesetnek látszó ügy azonban nem emiatt vett váratlan fordulatot. Hétfőn kora reggel a Répcelak felé tartó Renault nekihajtott egy út szélén parkoló kisáruszállítónak, amit egy kocsibehajtón parkoló Fordnak lökött. A Renault vezetője nem használta a biztonsági övét és az ütközéskor fejjel nekirepült a szélvédőnek, miközben a mellkasát és a hasát a légzsák és a kormány ütötte meg. A férfi saját elmondása alapján úgy érezte, hogy lebénult közvetlenül az ütközés után és nem tudta mozdítani a karjait. Az ajtaját egy szolgálaton kívüli tűzoltó tiszt feszítette ki, aki ki is kérdezte a sofőrt a sérüléseiről és a hallottak alapján arra próbálta rávenni, hogy a mentők kiérkezéséig ne mozogjon.
 
z5
 
Ez azonban csak néhány percig működött, a Renault vezetője ugyanis felháborodott azon, hogy a Peugeot az út szélén parkolt (amit semmi nem tilt), emiatt annak helyszínre érkező vezetőjét kezdte szidni és a kiérkező mentőkkel sem volt kifejezetten barátságos, de végül beszállt a mentőgépkocsiba, ahol megvizsgálták. A férfi az elsődleges adatok alapján nem szenvedett súlyos sérülést, azonban nem véletlenül szállítják kórházba egy ilyen baleset után azokat is, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy nekik kutya bajuk. A balesetkor megütött fej, mellkas, has esetén vizsgálattal zárják ki, nem történt-e belső sérülés és sok esetben a vizsgálatok során derül ki, hogy a balesetet szenvedettnek csontrepedése, törése, vagy ami rosszabb, belső vérzése van.
 
z6
 
A mentő ebben az esetben is kórházba szállította a sofőrt, ő azonban a vizsgálatok előtt elhagyta a kórházat és hazament egy Vas megyei faluba.
 
A közösségi oldala alapján a sofőr kedden rendkívül aktív volt, erről negyvennél több bejegyzése tanúskodik és megírta azt is, hogy ő hogyan látta a balesetet. Ebből az derült ki, hogy minden és mindenki más hibájából történt az ütközés. Második cikkünk megjelenése után írt mást is, ezt azonban kegyeleti okokból már nem közöljük. Kaptunk viszont a férfi közeli ismerősétől olyan üzenetet, amiben az illető azt kérte, hogy járjunk utána, vezethet-e egyáltalán a sofőr, aki elvileg orvosi kezelés alatt áll, nem szervi eredetű problémák miatt, azonban a gyógyszereit nem veszi be és ellenőrzésre sem jár el.
 
Információnk szerint a férfi kedden délután a fejét és a hasát fájlalta, egyre erősödő fájdalomra panaszkodott a település egyik vendéglátóhelyén, a mentőket azonban nem emiatt, hanem egy családi konfliktus miatt hívták ki hozzá, a rendőrséggel együtt.
 
z1
 
A mentők végül a férfit Szombathelyre szállították, ahol néhány óra múlva meghalt.
 
A halál okát nem ismerjük, azonban a fent leírtak alapján könnyen lehetséges, hogy nagyban hozzájárult a baleset. A biztonsági öv használatával a szélvédő kifejelése és a felsőtestet ért ütés elkerülhető lett volna, a kórházi vizsgálat pedig egy esetleges belső vérzést mutatott volna ki, az ezt követő beavatkozások pedig jó eséllyel megmentették volna az illető életét.
 

Arra kérjük Olvasóinkat, tanuljanak az esetből!

 

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.