Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. június 19.

Megcsúszó járművek - Öt liter használt sütőolaj okozott galibát az M86-os autóút bevezetőjén

Egyelőre nem tudni, hogyan került az M86-os út bevezetőjére az 5 literes ásványvizes palackban szállított sütőolaj. Legalább egy autó és egy motor kisodródott a körforgalomból kihajtva az autóút bevezető szakaszán.

Eddig ismeretlen körülmények között került használt sütőolaj az M86-os autóút bevezetője és a 87-es főút közös szakaszára. Az 5 literes ásványvizes palackban szállított olaj feltehetőleg egy utánfutóról eshetett le, vagy a 112Press teóriája szerint a szomszédos  MOL kúton akarta leadni valaki tankolás után és feltette a kocsi tetejére, ahol ott is felejtette. A palack a körforgalomig tartotta magát, ott azonban lecsúszott a tetőről és az úttestre esve az olaj kifolyt.

Megcsúszó járművek - Öt liter használt sütőolaj okozott galibát az M86-os autóút bevezetőjén
 
Információnk szerint egy személyautó és egy motor is kisodródott az olajfolton. Olvasónk elmondta, hogy hozzátartozóival történt az eset. A motort vezető férfi észlelte az olajfoltot és próbálta kikerülni, de így is elestek. A kétkerekűvel közlekedők horzsolásokkal megúszták a balesetet, a motor azonban megrongálódott.
 
Aszfaltra folyt sütőolajon sodródott ki a motor, sérülés nélkül megúszta a pár
 
Szerencsére a járművezetők azonnal jelentették a veszélyt a 112-es segélyhívószámon, a Magyar Közút munkatársa pedig mentesítő anyagot szórt az olajra, illetve terelőkúpokkal lezárta az érintett sávszakaszt.
 
Megcsúszó járművek - Öt liter használt sütőolaj okozott galibát az M86-os autóút bevezetőjén
 
Kijelölt MOL kutakon leadható a használt sütőolaj
 
Arról, hogy miért fontos a használt sütőolaj leadása a kiöntés helyett, az alábbi anámációból derülnek ki részletek.
 
boldogolaj
 
Jelenleg 355 hazai MOL kúton lehet leadni használt sütőolajat, jól zárható műanyag flakonban. (Pl. a cikkünkben szereplő ásványvizes palack is megfelelő lett volna, ha nem pottyan az útra.)
 
Megcsúszó járművek - Öt liter használt sütőolaj okozott galibát az M86-os autóút bevezetőjén

2017-ben 232 tonna használt sütőolajat adtak le a MOL-nál, ami a komáromi üzemben való feldolgozás után üzemanyagként és biogázként hasznosult.

Szombathelyi óvodákban is leadható a sütőolaj

A szombathelyi önkormányzat által fenntartott 18 óvoda mindegyike csatlakozott a használt sütőolaj összegyűjtése céljából indított kezdeményezéshez. Ezt idén márciusban jelentették be

Gyűjtőedény egy szombathelyi óvodában Fotó: szombathely.hu

 

Fáradt sütőolajon csúszott meg több jármű az M86-os autóúton 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.