Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. augusztus 20.

Videó: Főútra borult állateledel eltakarítása Nádasdnál és a rakomány átrakása

Éjszakába nyúlóan zajlott a 86-os főút letakarítása és a műszaki mentés, miután egy bosnyák rendszámú kamionról több tonna állateledel zúdult az úttestre.

Az elkövetkezendő napokban fokozott vadveszélyre kell számítani a csúszós úttest mellett a 86-os főúton, a nádasdi elkerülőn. A kiömlött állateledel szaga ugyanis odavonzhatja a környék rókáit, amelyek a főút mellett csemegéznek a váratlan eleségből.

 
A balesetről már részletesen beszámoltunk, most videón mutatjuk meg, milyen munkálatok zajlottak, hogy a főutat ismét zavartalanul használhassák a járművek.
 
DSC_2806
 
Sokan sajnálták, hogy az úttestre zuhant konzerveket konténerbe szórták munkagéppel, de a kinyílt konzervek a 24 fokos melegben hamar megromlanak, az úttesten pedig szennyeződtek is.
 
DSC_2797
 
A konténer tartalmát majd leméreti a biztosító, hozzáadja a megmaradt konzervek adatait is és az alapján fizet.
 
A pótkocsin fennmaradt konzerveket a kamionmentő cég emberei rakodták le és pakolták raklapokra. A műszaki mentés 22 óra után fejeződött be.
 
DSC_2825

A járművezetők türelmesen viszonyultak a rendkívüli helyzethez.
 
DSC_2828

 

Az útszakaszon 40 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. Kérjük, hogy ezt tartsák be az arrafelé közlekedők, mivel a zsíros, olajos állateledel még az alapos takarítás ellenére is egy ideig síkossá teszi az aszfaltot.

Állateledel zúdult a 86-os főútra, Nádasdnál
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.