Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság; Fotó, videó: 112 Press 2016. augusztus 19.

Videó: időjárás változáskor több a baleset Vas megyében

A balesetek visszaszorítása érdekében augusztus 19-én megállításos ellenőrzéssel egybekötött közlekedésbiztonsági akciót tartottak a vasi rendőrök a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán azért, hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét a balesetmentes közlekedésre.

László Péter r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy a statisztikai adatok emelkedést mutatnak, ezért az ittas járművezetésre, a balesetek bekövetkezésének egyik legjelentősebb kockázati tényezőjére és a változó időjárási körülmények adta közlekedésbiztonsági kockázatokra fektette a hangsúlyt.
 

Időjárás változás esetén több a baleset Vas megyében 5.

Az idei nyár szeszélyes időjárása nagymértékben befolyásolja az emberi szervezetet, ezért a járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni és a megszokottnál figyelmetlenebbek, amely egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. A közlekedés résztvevői között jelentősen emelkedhet a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, egyeseknél tompaságot, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet és türelmetlenséget válthat ki.
 

Időjárás változás esetén több a baleset Vas megyében 3.

A kellő körültekintés, a fokozott óvatosság és a tudatosság szerepel azon kulcsszavak között, amelyek szem előtt tartásával minden járművezető dönt saját és utasa biztonságáról.

Időjárás változás esetén több a baleset Vas megyében 1.

Iszik, vagy vezet!? Ez a másik megfontolandó kérdés, amely a gyakorta bekövetkezett balesetek okozójaként említhető. Nem lehet ugyanis elégszer hangsúlyozni azt, hogy az ittas járművezetők mekkora kockázatot jelentenek a biztonságosan közlekedők számára.

Időjárás változás esetén több a baleset Vas megyében 6.

Az elmúlt néhány hétben több olyan nap is volt, amikor egymást érték a súlyos balesetek a megyében, ezekről az esetekről korábban részletesen beszámoltunk.

Megállításos ellenőrzés Szombathelyen a 86-os főúton




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.