Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. május 09.

Több embert őrizetbe vett a rendőrség a szombathelyi majálison történt verések ügyében

A Szombathelyen történt erőszakos cselekményekről a 112Press számolt be elsőként. A legutolsó esetnél a támadók már nagy nyilvánosság előtt támadtak rá a gyermekeikkel majálisozó házaspárra. A férfi súlyosan megsérült, az általunk bemutatott videó pedig rávilágított a helyzet súlyosságára.

A 112Press információja alapján hétfőn hat embert vett őrizetbe a rendőrség a lapunk által bemutatott erőszakos cselekményekkel kapcsolatban.

Úgy tudjuk, hogy többen büntetett előéletűek, illetve néhányuknak más, folyamatban lévő ügye is van.

Emiatt várhatóan több ember letartóztatásba kerül.

A részletekről később számolunk be.

A 112Press által publikált videót a Youtube kedden letiltotta, annak valóban erőszakos mivolta miatt. (Ezt a videó elején is jól láthatóan jeleztük, illetve eleve korhatáros besorolással tettük nyilvánossá.) A felvétel úgy tűnik, hogy így is elérte a bemutatás célját.

Az engedélyünk nélkül használják politikai haszonszerzésre az összeállításainkat

Szomorúan tapasztaljuk, hogy a tudtunk és beleegyezésünk nélkül, a határozott tiltásunk ellenére használja az anyagainkat politikai haszonszerzésre egy párt. A 112Press az indulásától fogva teljesen politikamentes és a hozzászólásoknál is gyakran figyelmeztetjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól.

A konkrét véleményünket nem mondjuk el az anyagaink ilyen jellegű felhasználásával kapcsolatban, mivel mi is mindig azt kérjük, hogy olvasóink emberi hangon, felesleges trágárság nélkül szóljanak hozzá a témához és nem akarunk éppen mi szembemenni a saját kérésünkkel.

Azt pontosan tudjuk, hogy az érintett párt azért nem kérte az engedélyünket, mert ismerték a válaszunkat, ami nemleges lett volna. Ez kivétel nélkül minden politikai formációra vonatkozik, ami lejáratásra, propagandára, az általunk írtak kiforgatásával létrehozott tartalom készítésére használná az információinkat. És sajnos nem a mostani az első alkalom. Korábban pl. egy balesetet használt fel politikai sárdobálásra egy képviselő, miközben a balesetet nem a politikus által vízionált dolog okozta, hanem egy olyan asszony kapkodása, figyelmetlensége, aki a haldokló férjéhez igyekezett a kórházba.  A férfi nem sokkal később elhunyt, a politikus pedig kínos magyarázkodásba kezdett.

Nem soroljuk tovább a példákat, csak nyomatékosítjuk: nem szeretnénk, ha a 112Press nevét kényük-kedvük szerint amortizálnák a politikusok. Nem kérünk bocsánatkérést, ahogyan a korábban munkatársunkra támadó értelmi fogyatékos férfitól sem vártuk el ezt. Nem szeretnénk a játékszerük lenni a piszkos játszmáikban, ehhez találnak sokkal lelkesebb résztvevőket is.

Olvasóinktól elnézést kérünk a tőlünk szokatlan kifakadásért. Jelezzük: ha bármilyen politikai üzenetnél látják a 112Press nevét, akkor biztosak lehetnek abban, hogy az engedélyünk nélkül használták azt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.