Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. szeptember 15.

Díjat kapott a sikeres újraélesztést végrehajtó közutas férfi

Polgár András Szabolcs tavaly októberben egy koccanás helyszínén állt meg megkérdezni, tud-e segíteni valamiben? Hamar kiderült, hogy ott a koccanás a legkisebb baj. A sikeres újraélesztésben komoly szerepet vállaló férfi megkapta a munkahelye legrangosabb elismerését, a Magyar Közút díjat.

„Kiemelkedő egyéni teljesítményéért” részesült Magyar Közút díjban Polgár András Szabolcs, akivel tavaly egy sikeres újraélesztést követően készítettünk helyszíni interjút, amikor a férfi még az események hatása alatt volt.

A kiemelkedő egyéni teljesítmény kifejezést lefordíthatjuk úgy is, hogy valaki hazatérhetett a szerettei körébe, nem a gyászhírrel csengettek a rendőrök a hozzátartozók ajtaján.

A mezei ráfutásos balesetnek induló koccanásról korábban részletesen beszámoltunk. Mint kiderült, a baleset okozója már eszméletlen volt a volán mögött, amikor nekiütközött az előtte haladónak. Látszólag hortyogva aludt, valójában azonban haldoklott. Polgár András Szabolcs egy másik járművezető segítségével emelte ki a férfit a vezetőülésből, nem sokkal később pedig megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak.  

A gyors reakciónak köszönhetően a sofőr életét sikerült megmenteni.

Polgár András Szabolcs hangsúlyozta, hogy mindenkinek komoly szerepe volt a sikeres újraélesztésben, aki megállt segíteni. Őt megviselték a történtek, életében először vett részt újraélesztésben. Elmondta, hogy nem sokkal korábban a munkahelyén, a Magyar Közútnál szerveztek elsősegélynyújtó tanfolyamot, amiben kiemelt szerepet kapott az újraélesztés. Akkor még nem gondolta, hogy ilyen gyorsan hasznát veszi a tanultaknak.

Magyar Közút díj 2021 - Polgár András Szabolcs

Az újraélesztés első látásra egyszerűnek tűnik, de fizikailag nagyon megterhelő. És legalább ugyanennyire megterhelő lelkileg is, hiába sikerült újraindítani a beteg szívét – mondta a férfi.

Az ünnepélyes díjátadóra Budapesten, a Várkert Bazárban került sor. A Magyar Közút díjat évente a cég 20 munkatársa veheti át.

-Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy megkapom ezt a díjat. Megtiszteltetés volt átvenni a cég vezérigazgatójától. Remegő lábakkal mentem fel a színpadra – tudtuk meg a díjazottól.

Forrás: Videókép / Magyar Közút

A Magyar Közút díj az ajándéktárgy mellett pénzjutalmat is jelent, amit Vas megyéből ezúttal egy  életmentő munkatársuk vehetett át. A cég méltán lehet büszke a férfira.  Azt az érzést pedig talán semmivel nem lehet kifejezni, amikor valaki „visszakapja” a közeli családtagját, akit a segítők nélkül soha nem látna viszont.  


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.