Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. június 18.

Fizikai akadállyal küzd a szabálytalanul parkoló kamionok ellen a TESCO Szombathelyen

Drasztikus lépésre szánta el magát a TESCO a hipermarketje parkolójának védelmében Szombathelyen. A megszokásból érkező kamionsofőrök váratlan akadályba ütköznek.

Sziklák a TESCO parkolójában

Frissítés: Kamion hajtott a pár napja kihelyezett magasságkorlátozó kapunak

Korábban írtuk: Hiába helyeztek ki tiltó táblákat a bejáratnál, majd később sziklákat a parkolóba, sok kamion- és teherautósofőr szokott rá a TESCO parkolójára éjszakai pihenőként Szombathelyen. Nem véletlenül, hiszen a hipermarket közvetlenül az A-osztályú, észak-dél irányú E65 európai út mellett található, hazai számozás alapján a 86-os főút mellett.

Váratlan meglepetés az ide szokott kamionsofőröknek

A parkolót teljesen ingyenesen vehették igénybe azok, akiket nem zavartak a tiltótáblák, amelyek nem csak járműcsoportokat korlátoztak, de súlykorlátozó tábla is virított a bejáratnál. A parkoló azonban magánterület, így a TESCO-nak kellett volna fellépni a szabályszegőkkel szemben.

Magasságkorlátozó kapu a TESCO-nál

Az áruház elsőként sziklák kihelyezésével akadályozta meg, hogy a kamionok 6-8 parkolóhelyet elfoglalva álljanak be a parkolóba, emiatt aztán a parkoló végi hosszú útszakaszra parkoltak. Oda már nem helyezhettek ki sziklát, hiszen biztosan lett volna olyan járművezető, aki nekihajt. A kamionok a nem ekkora súlyra tervezett parkolóban is kárt okoztak.

A kapu sem akadály, ha mellette el lehet hajtani.

A mostani lépés sokkal drasztikusabb, masszív, három méteres magasságkorlátozó kapu akadályozza meg a behajtást a parkolóba, így a teherjárművek csak a számukra engedélyezett területre tudnak behajtani.

Magasságkorlátozó kapu a TESCO-nál

Parkolási lehetőségek

Néhány hete, több éves késéssel megnyílt az M86-os út mellett a Vámoscsaládi Pihenőhely - az áruszállítók nagy bánatára tengelysúlymérő állomással együtt. Itt ingyenes parkolás, kamerás megfigyelés  és WC áll a sofőrök rendelkezésére. Szolgáltatásokban lényegesen többet nyújt, de 3 órás tartózkodás után fizetős a vépi Galambos Trans TIR kamionparkolója és ott le kell térni az autóútról, hogy igénybe vehessék a sofőrök. A napi 12 eurós díjért cserébe viszont zuhanyzás és ajándék pizza is jár.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.